top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Norgesferie: 10 tips til flotte opplevelser i 2021

Oppdatert: 27. aug. 2021


På tur mot Kjerag-bolten

Det er mye spennende å oppleve i Norge når det gjelder natur, god mat, unike hoteller og vi har mange hyggelige og flotte byer. Usikkerheten er fortsatt stor når det gjelder utenlandsreiser, så hvorfor ikke nyte livet her hjemme, enn så lenge.


Bekkjarvik gjestgiveri - et fantastisk gourmetsted i havgapet

Jeg er allerede i full gang med å planlegge mine reiser for 2021 og noe er alt bestilt. Vi skal til vertshuset Bekkjarvik utenfor Bergen i mai og i juni skal vi på den kjente restauranten Under ved Lindesnes. Fruktblomstringen i Hardanger skal vi også få med oss. Når vi tar vår vanlig sommertur til Farsund, vil vi i år stoppe underveis og besøke noen av de mange idylliske små byene langs sørlandskysten. Vi skal kose oss med god mat og vin, gode bøker og forhåpentligvis kan vi snart tilbringe tid med venner også. Ja, vi har ikke tenkt å kjede oss og skal klare å gjøre 2021 til et minnerikt reiseår!


Du bør unne deg en tur til Under på Lindesnes

Nedenfor kan du lese mine forslag til hva du kan gjøre i Norge for å få gode ferieopplevelser!


Besøk et av våre vakre fyr

Lisa fyr. Hvert år er det en ny kunstinstallasjon ute i naturen, Her er fra flagg-utstillingen i 2020

Fyrene langs norskekysten ligger vakkert og dramatisk til helt ute i havgapet. Mange av fyrene er i dag omgjort til overnattingssteder, museer, gallerier så de er vel vært å besøke. Selv ferierer jeg nært Lista fyr og særlig når det blåser liker jeg å ta en tur for å føle naturkreftene på kroppen.

Ruskevær på Lista

I fjor sommer besøke vi også Lindesnes fyr. Begge fyrene tilbyr overnatting, kunstgallerier og museer som gir deg innblikk i den fascinerende kystkulturen.

I nærheten av Lindesnes fyr finner du også den kjente restauranten Under og Lindesnes Havhotell


Visste du at Norge har den nest lengste kystlinjen i verden og har hele 110 fyrstasjoner.?


Jeg kan anbefale deg boken til Trond J. Hansen, "Coastal Norway", som har fantastiske bilder fra kysten vår.

Lindesnes fyr er et populært reisemål og er Norges første fyr på og ligger på Norges sørligste punkt på fastlandet

La deg imponere av Lofoten


Midnattssolen med utsikt mot Henningsvær

Et besøk i Lofoten er storslagent. Naturen tar pusten fra deg; så storslått er det. Har du ikke vært der før så er dette stedet du bør sette på listen i år. Fly til Evenes eller Svolvær, lei bil og utforsk. Jeg anbefaler en tur til Trollfjorden og er du heldig kan du også se havørn. Overnatte kan du på en av de mange koselige rorbuene i Svolvær, Henningsvær eller Reine. Du kan lese mer om Lofoten på bloggen min.


Ønsker du å vite mer om Lofoten, sjekk ut mine andre blogginnlegg fra dette vakre området:


Drøm deg tilbake til fortiden på et historisk hotell

Dalen hotell i Telemark er omgitt av en flott park hvor det er deilig å slappe av
Utsikt fra Rui gård. En flott tur å ta når du besøker Dalen hotell

Norge har i den siste tiden fått utrolig mange flotte hoteller hvor du får god mat, service og opplevelser både innen kultur og natur. I 2020 besøkte vi Dalen hotell i Telemark og Britannia i Trondheim, begge steder er omtalt på bloggen minn, og er verdt en reise i seg selv. I år går vår tur til Bekkjarvik utenfor Bergen, Børsen hotell i Bergen og Engø gård på Tjøme. På hjemmesiden til de Historiske hotellene får du en god oversikt over mange spennende overnattingssteder.


Ønsker du å lese mer om Dalen hotell og hva du kan oppleve her les innlegget mitt "Dalen hotell et lite stykke Norges historie"


Utfordre deg selv i Setesdals via ferrata

Visste du at en av Nord-Europas lengste Via Ferrata ligger i Setesdal? I Valle i Setesdal finner du hele tre ruter med ulik vanskelighetsgrad: Straumsfjell, Løefjell (enkleste) og Nomelandsfjell (mest krevende). Besøk hjemmesiden til Visit Sørlandet for mer informasjon.


I det hele tatt er det mye å gjøre i Setesdal. Du finner til og med mange fine bademuligheter i elver og vann, særlig moro er det å bade i jettegrytene ved Brokke. Setesdal er et flott sted for familien å feriere.

Tar du turen opp på Løefjell blir du belønnet med denne fantastiske utsikten over Rysstad i Setesdal

Er du først i Setesdal, er veien kort over til Kjerag og Stavanger. Suleskarvegen som tar deg over fjellet er verdt en tur i seg selv der den slynger seg over storslagen natur. Du kan nå lese et eget innlegg om Setesdal HER.


Via Ferrata er italiensk og betyr jernsti. Dette er en fastlagt klatrerute hvor du er sikret med jernvaier. De første jernstiene ble bygget i Dolomittene i Italia under første verdenskrig, for å bedre fremkommeligheten for infanteriet.


Bli sjarmert av en Sørlandsby


Loshavn er et sjarmerende lite sted som ligger i havgapet utenfor Farsund.
Fra havnen i Farsund

Som hvite perler på en snor ligger de små sørlandsbyene nedover kysten. Sjarmerende små steder. Jeg er heldig og ferierer hvert år i en av dem, Farsund. Vi har tidligere aldri tatt oss tid til å stoppe i de mange andre idyllene, det skal vi gjøre i år. Kanskje dette er noe for deg også.


Les mer om hva du kan oppleve i Farsund og om flere spennende overnattingssteder. "Farsund et sommerparadis"


Et annen Sørlandsidyll det er verdt å besøke er Lillesand. Du kan lese mer i i artikkelen "Lillesand - en sørlandsk sommeridyll med touch av den franske riviera"


Noen hoteller du kan bo på langs Sørlandskysten er:

Farsund: Rederiet hotell


Ta en tur til Stavern og smak musserende vin fra Holtens


Stavern har noen av Norges flotteste svaberg

Stavern, med sine okergule trehus blir ofte kaldt Norges smilehull og ikke uten grunn, for dette er et av stedene i Norge med flest soldager. Byen har koselige små butikker, kafeer og

flotte strender. Ønsker du litt mosjon kan du vandre langs kyststien som tar deg til de nydeligste svaberg; min favoritt en fin sommerdag. Stavern har i alle år tiltrukket seg mange kunstnere så her ligger også galleriene tett.

Inger-Marie Holten produserer velsmakende bobler på gården sin i Stavern

Visste du at i Stavern produseres en nydelig musserende fruktvin? For 10 år siden flyttet familien Holten til Stavern og startet produksjon av øl og bobler etter champagnemetoden, Nå leverer de produktene sine til noen av landes beste restauranter. Du får også kjøpt Holtens på polet både ølet og den musserende vinen. Så neste gang du er i Stavern, kjøp en flaske Holtens, noen reker og slå deg ned på svabergene og nyt livet!Det er herlig å bli invitert på hagefest på Holtens "vingård"


I Stavern kan du bo på Vasilioff hotell fra 1844 eller Stavernsodden Fyr.


La deg overvelde av fruktblomstringen i HardangerFruktblomstring i Hardanger har vi alle hørt om, men har du sett den? For mange år siden var jeg så heldig å være på jobbreise på Vestlandet og kjørte rundt hele Hardanger og Sogn, midt i blomstringen og i strålende sol. For et syn! Jeg har sjeldent sett noe så praktfullt. I år er planen å på nytt ta turen så jeg får vist min mann dette underverket.Blomstringen starter stort sett i midten av mai og varer tre uker avhengig temperatur og vær. Først blomstrer moreller og plommer og så kommer eple og pæretreene.

De beste stedene å se blomstringen er i Ulvik, langs Rv13 nord for Odda og sør for Hardangerbroen, innover Sørfjorden og Fy 550 mellom Utne og Jondal.Ønsker du å overnatte kan du prøve det sjarmerende Utne hotell med en 300 lang tradisjon eller Baroniet i Rosendal med den vakre hagen.Du kan lese mer om Hardanger i mitt blogginnlegg: Fruktblomstring i Hardanger - en reiseguide til de beste stedeneUtforsk et av våre ikoniske steder i fjellheimen

Kjerag

Vi har fjell i Norge og mange av våre spektakulære steder har blitt rene Instagram magneter. Benytt muligheten nå når det kanskje er litt færre tilreisende å se noen av disse unike stedene. Ja, det kan være folksomt. Ja, alle skal se det og det kan virke lite oppfinnsomt. Likevel, mange av disse stedene er virkelig verdt å besøke. I fjor besøkte vi Kjerag, riktignok hoppet jeg ikke på bolten; til det er min høydeskrekk for stor. Allikevel var turen inn var utrolig flott og vi møtte mange hyggelig og blide folk så det ble en riktig koselig tur.

I år har vi tenkt å besøke Prekestolen og bo på Bolder Sky Lodge som ser helt utrolig ut.


Gi sansene dine et kick med en kunstopplevelse

KODE ligger midt i Bergen ved Lille Lunggårdsvannet

Kunst og kultur er viktig! Jeg gleder meg vilt til både Nasjonalmuseet og Munchmuseet snart åpner. I Oslo har vi også det spennende Astrup Fernly Musset og utenfor Oslo ligger det kjente Kistefoss. I Bergen finner du KODE museene som er noen a mine favoritter, med sin flotte Nicolai Astrup samling, Stenersen samlingen og de mange utstillingen. Så hvorfor ikke bruk 2021 til å utforske kunst og kultur aktivitetene i ditt nærområde? Kanskje det er et sted du ofte har tenkt å besøke men som du aldri har tatt deg tid til. I år står Kistefoss øverst på min liste i tillegg til Munch museet, når den tid kommer.


Kos deg på en av Norges mange flotte badestrender


De små idylliske strendene på Einarsnes i Farsund er mitt favoritt sted

Norge har mange flotte, kritthvite sandstrender fra nord til sør i landet. Være er riktignok ustabilt og vannet er som oftest kaldt, men når sommeren først slår til er det vidunderlig. Pakk bagen med boller, kaffe og strandleker og tilbring en lat dag på stranden. Er været dårlig er det forfriskende med en lang spasertur langs havet i stedet. For en ting er sikkert når vi bor i Norge må vi bare omfavne det været vi får.


Mine beste badestrender ligger i Farsund, hvorfor? Endeløse strender med krystallklart vann og nesten uten folk. Se egen artikkel for innsidertips - "Farsund et sommerparadis"

Strendene på Lista er endeløse og du kan gå tur langs kyststien i timesvis

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page