top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Lofoten – Havørnsafari og Trollfjorden

Oppdatert: 30. nov. 2023

Trollfjorden er magisk og regnes for å være en av de flotteste fjordene i Norge, noe jeg må si meg enig i. Tur frem og tilbake til Trollfjorden var også spektakulær, med en natur som tar pusten fra deg. Vi stoppet flere ganger for å se på havørnen som kom ganske tett på båten. Det gjør alltid inntrykk å se disse store fuglene.

Til Trollfjorden kommer du enten med båt eller en 10 km lang, tøff fottur. Vi ble med på en ribbtur som vi ordnet på bryggen i Svolvær. Vi ordnet dette samme dag som vi tok turen, men det er sikkert lurt å bestille litt i forkant.

Turen tok ca 2 timer så vi rakk dette før vi dro hjem fra Harstad tirsdag kveld. Du ble godt kledd på med varmedress, hansker, briller og jeg opplevde at sikkerheten var på topp. Guiden var meget god, flink til å fortelle om naturen men også om historiske begivenheter, som Trollfjordslaget i 1890 og mytologien bak Trollfjorden. Denne turen anbefaler jeg på det sterkeste! Vi fikk turen arrangert via XX-Lofoten.

Trollfjorden er rundt 2,5 km lang, 100 m bred ved innløpet og noe bredere innenfor. Fjorden er omgitt av bratte, ville fjell som på sørsiden og innenfor fjordbotnen når over 1000 moh.; høyest når Higravtindan (1146 moh.), Geitgallien (1085 moh.) og Trolltindan (1036 moh.). Det er flere småbreer i dette området.
Godt utstyrt og klar for ribb-tur
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page