top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Rundreise i Lofoten- Svolvær, Henningsvær, Reine, Å

Oppdatert: 25. nov. 2020

Lofoten tok fullstendig pusten fra meg. Mitt første møte med Lofoten var overveldende. Hvor enn vi reiste var det vakker, storslott natur med spisse snøkledde fjell som reiser seg 1000 meter rett opp fra havet, yrende fugleliv med ørn, skarv og skrikende måker, små fiskevær hvor fisken henger til tørk, kritthvite strender og storhavet rett utenfor.


Lofoten har også hyggelige restauranter som serverte lokal mat og du kan bo godt på koselige rorbuer og flotte hoteller. Lofoten har kystkultur og kyst natur i verdensklasse. Det er forståelig at turistene flommer til.


Vi besøkte Lofoten i begynnelsen av juni, i Pinsen, og selv om hotellene var fulle var det nokså rolig. De store turisthordene hadde fortsatt ikke inntatt området og vi opplevde ingen av de problemene det skrives om i avisene med kø og forsøpling.


Vi bodde i Svolvær, Lofotens eneste by. Vi var på biltur til Henningsvær, Reine og helt ut til Å som er så langt det er mulig å kjøre med bil. Kjøreturen fra Svolvær til Å tok ca 2 timer.


Svolvær overrasket positivt. Det er en hyggelig by som ligger vakkert til med utsikt til Svolværgjeita og havet. Vi bodde på en koselig rorbu, Anker Brygge.


Tørrfiskhistorien i Lofoten kan spores langt tilbake, og arkeologiske funn tyder på at det ble eksportert tørrfisk fra Lofoten allerede før vikingtiden, som regnes fra cirka 800 til 1100.

Lofoten rundt

Mandagen startet med nokså grått vær så vi bestemte oss å kjøre helt ut til Å. Det er så langt ut en kan kjøre uten å ta ferge. Det er fasinerende å se hvor variert Lofoten er – høye fjell, goldt og forblåst, små koselige fiskevær med fisk som henger til tørk, frodige hager, lune viker, små museer, I det hele tatt storslagent. Vi var innom stedene: Henningsvær, Reine og Å. Se på bildene og bli inspirert. Kart finner du helt til slutt i billedserien. Vi skal definitivt tilbake!


Henningsvær

LeknesSørvågen

Sørvågen

Reine


ReineÅ


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page