top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Reisetips til den Franske Rivieraen

Oppdatert: 7. jan.

Utsikt over Promenade des Anglais

Det er deilig å feriere på den Franske Riviera. God mat, koselige landsbyer, lange strender, flott natur og mange muligheter for å gå tur. Det er lett å komme seg rundt både med tog, buss og bil og du kan enkelt kombinere med en tur til Provence, Piemonte, Monaco, Alpene osv. Ikke minst er det kort å fly fra Norge. Ja, den Franske Rivieraen har i mange år vært vårt favorittsted om sommeren.


Når vi er på disse trakter liker vi å reise litt rundt. Vi er alltid noen dager i Nice, selvfølgelig, men så drar vi ut på tur. Vi tilbringer gjerne noen dager på Cap Ferrat med det lille stedet Saint-Jean og besøker samtidig Villefranche-sur-Mer og fjelllandsbyen Eze.

Saint Jean Cap Ferrat

Neste stopp på veien er gjerne Mougins som ligger litt inne i landet ved Cannes. Her går vi tur i fjellene ved Gourdon og bor på det idylliske, lille hotellet Les Rosees.

Hagen til hotell Les Rosees.

Så bærer det ned til kysten igjen for å bade og vi tar inn på Roche Rouges ved St Raphael. Et mer klassisk badehotell skal du lete lenge etter.

Hotell Roche Rouges

Rett utenfor Cannes finner du en herlig liten strand perle Mandelieu-la-Napoleon, et deilig sted med fine badestrender og mange koselige restauranter.

Du finner mange små fine strender i Mandelieu-la-Napoloul som også har et vakkert slott.

Vi liker også å besøke Menton og Monaco og her er høydepunktet å spasere fra Monaco til Roquebrune rundt Cape Martin, langt men en flott tur.

Noen ganger drar vi litt lengre og noe av det vakreste jeg vet er å kjøre gjennom lavendelåkrene, langs innsjøen Lac de Sainte-Croix, til Moustiers-Sainte-Marie. Vi stopper gjerne i en av de mange koselige små stedene på veien som Tourtour og Lorges, Ønsker du å lese mer om tur i Provence kan du lese her; "Rundtur i Provence" .


Det er heller ikke langt å kjøre til Piemonte i Italia.


Nice - Rivieraens hovedstad

Nice er hovedstaden på den franske rivieraen og en storby, men også er bade- og ferieby. Byen er særlig kjent for den lange strandpromenaden, Promenade des Anglais, og langs promenaden finner du badestranden som strekker seg flere kilometer. Her kan du kan leie solsenger, for en heller dyr penge, eller du kan slenge deg ned på den offentlig delen av stranden som ikke koster noen ting. Lengre opp i byen finne du det flotte torget Plasse Massèna og kjøpesenteret Galleri Lafayette og du har gågaten med de mange restaurantene. Om kvelden er det hyggelig å rusle rundt i de trange smauene i gamlebyen og spise på en av mange restaurantene. Nice har mange eksklusive butikker og kommer du litt tidlig på sommeren er det mange godbiter å få på salg.


Er du interessert i kunst må du besøke Musèe Chagall og Musèe Matisse. Begge museene ligger et stykke oppe i byen så det kan lønne seg å ta en drosje eller trikken. Du bør også ta turen innom det kjente hotell Negresco, imponerende både utvendig og innvendig.


Nice er et hyggelig sted å tilbringe noen dager, men det kan bli fryktelig fullt av turister. Derfor foretrekke vi å dra til Rivieraen i slutten av juni/begynnelsen av juli da er det litt roligere og ikke så varmt som det kan bli senere på sommeren.


Hvor kan du bo?

Jeg har ingen favoritt hotell i Nice og velger alltid et enkelt men sentralt hotell det vil si et sted mellom Negresco og gamlebyen og ikke lengre oppe i byen enn Boulevard Victor Hugo. Har du råd kan du jo bo på Negresco ellers synes jeg hotell La Perouse ser flott ut med sin utsikt over middelhavet.


Hvor kan du spise?

På samme måte som hoteller så har jeg ikke noen spesiell favoritt. Mye av årsaken er et restaurantene i Nice bytter så fort og når jeg har funnet en god restaurant så er den borte neste år. Så du får bare spasere rundt og slå deg ned et sted det ser hyggelig ut - det er nok å velge.

Nice er et flott utgangspunkt for turer på den Franske Rivieraen!

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page