top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Reisetips til Lofoten - hoteller og spisesteder

Oppdatert: 25. nov. 2020

Hvordan komme til Lofoten?

Vi fløy til Harstad, Evenes flyplass, leide bil og kjørte til Svolvær hvor vi bodde. Turen Evenes-Svolvær tar ca 2 timer å kjøre. Det er også mulig å fly direkte til Svolvær.

Veiene var meget gode så det var lett å kjøre og komme seg rundt.Hvor kan du bo?

Vi bodde på rorbu på Anker-Brygge. Et koselig lite rorbu-hotell, som ligger på øya Lamholmen i Svolvær sentrum. Rett over sundet ligger Svinøya som også ser ut til å ha flotte rorbuer. På Anker-Brygge ligger restauranten Kjøkkenet, en meget god restaurant etter vår smak.

Rorbuen var meget pent innredet med to soverom og to bad, kjøkken og en koselig liten stue. Så det passer perfekt for en familie eller vennepar som vi var. Inkludert i prisen var også en deilig frokost og alt av håndklær og sengetøy. Vår rorbu lå helt ytterst på bryggekanten hvor det var deilig å sitte ute både med kaffekoppen før frokost og et glass vin i kveldingen da været stort sett var bra. Fra hotellet hadde vi flott utsikt til Svolværgeita.


Det er stort press på hotellene i Lofoten og jeg bestilte allerede i november, 7 måneder før vi dro! Jeg fikk ikke hotell i Henningsvær hvor jeg opprinnelig hadde tenkt å bo. Nå reiste vi riktignok i Pinsen så da er det nok ekstra press.


Hoteller i Lofoten

Anker brygge, Svolvær:

Veldig hyggelig og pent sted med god plass til to par med to soverom og bad.


Koselig sted i spektakulær natur ytterst i Lofoten. Vi spiste lunsj i restauranten.For de som ønsker det litt enklere og litt mer liv har jeg fått anbefalt Klatrekafeen. Vi var så vidt innom her og det var virkelig koselig og livlig.Svolvær

Restauranter og spisesteder

De restaurantene vi besøkte hadde meget høy kvalitet og hvor hovedvekten er på lokale råvarer og det betyr mye fisk. Det er moro at du også får servert lokale retter som Boknafisk. Altfor sjeldent opplever jeg å få servert den gamle tradisjonsmaten i Norge.

Vi besøkte disse restaurantene på vår tur til Lofoten. I Reine og Fiskekrogen spiste vi kun lunsj


Henningsvær:


Reine:


Svolvær:


Å

Besøk bakeriet i Å som ligger i et gammelt vernet hus fra 1888. Vi har ikke vært der men det ryktes at dette er et av Norges beste bakeri


Lofoten. Vi besøkte Svolvær, Henningsvær, Reine og Å.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page