top of page
elefanter.jpg
Hvem er jeg?

Helt fra jeg var liten har jeg vært interessert i reiser og andre kulturer. Jeg var ikke gammel før jeg lånte bøker på biblioteket på Landås, i Bergen, om hvordan andre mennesker levde rundt om i verden. Jeg elsket bøker med historier om barn i andre land. Da jeg var 13 år gammel reiste hele familien min til Zambia, Livingstone, hvor vi bodde tre år. Vi fikk da anledning til å reise rundt hele det Sørlige og Østlige Afrika på telttur og fra da av var jeg frelst på å reise.

I dag er jeg en voksen kvinne, gift, en sønn og bakgrunn fra ledende stillinger i næringslivet så både jobb og ferier har brakt meg verden rundt.

Jeg har reist både nært og fjernt og ofte har jeg vært mange ganger i samme land, det er først da jeg synes jeg begynner å bli kjent. Samtidig er det spennende å prøve nye ting,

 

Jeg har bodd og jobbet 1 år i Sør England og har reist på kryss og tvers i England. I mer enn 15 år har jeg feriert ulike steder på den Franske Riviera og jeg har vært 7 ganger i Kina (inkludert Hong Kong), men da i jobbsammenheng. Roma har jeg besøkt utallige ganger da min søster bodde der i flere år og New York er en stor favoritt vi alltid vender tilbake til da vi giftet oss i den Norske Sjømannskirken på Manhattan.

 

Vi har vært i Peru, Australia, India, Vietnam osv. Afrika for meg er dog i en særstilling hvor jeg siden 2010 har feriert neste årlig, og området jeg mer enn noe elsker å besøke, enten det er på safari, min kjære Livingstone, tur med Rovos Rail eller Cape Town.

Nå ønsker jeg å dele mine fantastiske reiseerfaringer med dere!

Jeg er opptatt av spaserturer, kunst og kultur, litteratur og ikke minst gode restauranter og hoteller. Jeg vil skrive om alle reiser jeg foretar meg, det være seg i Norge, Europa eller mer fjerne himmelstrøk, men et fokus område vil være Afrika og safari.  Det er svært viktig for meg å reise så miljøbevisst som mulig og ikke minst at mine reiser bidrar til utvikling av de lokalsamfunnene jeg besøker. 

Jeg elsker å planlegge reiser, finne spesielle reisemål og ikke minst hoteller som jeg har en dyp fasenasjon for. I den senere tid har jeg bruk så mye tid på å arrangere turer både for meg selv, venner, kolleger og familie at jeg bestemte meg for å dele mine erfaringer med flere og derfor denne bloggen. Mannen min er fotograf på turene. 

Det jeg skriver om vil være basert på egne erfaringer med mindre jeg inviterer gjestebloggere som kan utfylle eller venner som gir meg sterke anbefalinger. Jeg har ingen betalte oppdrag eller reklame så i den grad jeg anbefaler reisebyråer, klesmerker er det kun basert på egen gode erfaring.er og lysten til å dele.

Jeg ønsker deg god lykke til på turen!

Vibeke Nyvold
bottom of page