top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Eze - Rivieraens vakreste middelalderlandsby

Oppdatert: 25. nov. 2020


Utsikt mot Cap Ferrat fra Chateau Eza

På en klippe 450m over Middelhavet ligger Eze Village, en av Rivieraens vakreste middelalderlandsbyer.

Vi oppdaget Eze på 80-tallet. Vi hadde vært i Monaco og var på leting etter et hotell. Langs veien fant vi et sted med ledig rom og lite ante vi hvilke fantastisk sted dette skulle vise seg å være. Siden den gang har vi ofte vært innom, enten bare for å rusle rundt i gatene, ta et glass på en av restaurantene for å nyte utsikten over Middelhavet og gang har vi bodd her, en opplevelse for livet.


Skal du til Eze ta turen sent på ettermiddagen når det er litt mindre mennesker, rusl rundt i de små trange gatene, besøk de mange galleriene og nyt den storslagne utsikten fra terrassen på Chateau Eza, hvor det er fint å spise lunsj eller ta noe å drikke.


Det beste er selvfølgelig å ta en overnatting inne i selve borgen. Det er helt magisk å gå rundt her om kvelden.

Ønsker du en helt spesiell opplevelse bør du bo på hotell Chevre d'Or. Stedet har en av Rivieraens beste restauranter, Les Remparts, med hele to stjerner i guide Michelin. Utsikten fra hotellet tar helt pusten fra deg og så gjør den frodige hagen du vandrer gjennom til resepsjonen. Her kan du slappe av ved bassenget og kjenne på den absolutte stillheten på en av solsengene på de små terrasser nedover fjellskråningen. Du er virkelig langt fra Rivieraens ellers ganske hektiske liv samtidig som du er veldig nær. I solnedgangen kan du spandere på deg et glass champagne på terrassen hvor du også kan spise om du ønsker å innta et enklere måltid.


Du kan selvfølgelig bo og spise på Chateau Eza, som tidligere har vært bolig til en svensk prins.


Hvor kan du gå tur?

Hvis du føler for en tur kan du spasere Nietzsche Trail fra Eze Village og ned til Eze-Bord-de-Mer. Turen er bratt og tar ca 2 timer ned og opp. Jeg har ikke gått turen selv men min mann har gjort det flere ganger. Filosofen Nietzsche bodde i Eze på 1880-tallet og det var her han fikk ideen til "Thus Spoke Zarathustra".


Hvor kan du bade?

Ønsker du å bade i havet kan du kjøre ned til Eze-Bord-De-Mer.


Hvordan kommer du hit?

Eze ligger på veien mellom Nice og Monaco på Moyenne Corniche og det tar ca 20-30 minutter å kjøre hit. Med offentlig kommunikasjon kan du enten ta toget eller 100-bussen til Eze-Bord-de-Mer og gå opp.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page