top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Mougins - Kunstnerlandsbyen

Oppdatert: 25. nov. 2020


På en topp, 15 minutter inn i landet fra Cannes, på veien mot Grasse, kneiser den lille landsbyen Mougins. Stedet er kjent for oppigjennom tidene å ha huset og vært besøkt av mange celebriteter og særlig kunstnere. Den mest kjente er kanskje Pablo Picasso som bodde her i 12 år inntil sin død i 1973. En annen kjent maler som bodde i Mougins var Léger.


I Mougins kan du spasere i de små trange gatene og besøke de mange galleriene. Stedet er kjent for sin gastronomi så ta deg tid til å spise på en av de mange restaurantene som ligger på det lille torget.

En av grunnene til at vi har vært mye i Mougins er at vi elsker å besøke hotellet

Les Rosees som minner mer om et Provensialsk hjem enn hotell.

Hvor kan du spise?

Vår favoritt restaurant i Mougins er L'Armandier som ligger i det du kommer inn i gamlebyen. Du bør bestille bord særlig hvis du vil sitte ute og det anbefaler jeg. Fra terrassen har du har en nydelig utsikt over dalen. Vær bare oppmerksom på at stedet har kveldssol så kommer du for tidlig kan det bli svært varmt - bestill bord til tidligst 19:30.

Hvor kan du bo?

Les Rosees er et hotell vi kommer til igjen og igjen. Hotellet ligger i en 400 år gammel bygning innredet som et hjem og har kun 5 suiter. Alle suitene er forskjellig og like vakre selv om Suite Isadora og Suite St Marguerite er våre favoritter. I det siste har stedet også startet med å servere middag og lunsj med ferske, økologiske, lokale råvarer, noen dyrket i egen hage. Maten er utsøkt så vi elsker å sitte i haven å spise. Men, noen ganger tar vi også turen inn til Mougin for å spise. Det tar ca 20 minutter å spasere, men det går sikkert an å få transport og du kan også ta egen bil, det er rikelig med parkering.


Det er få steder jeg slapper bedre av enn på Les Rosees. Så ønsker du deg noen dager i fred og ro så ta turen hit.


Suite Isadora

Hvor kan du gå på tur?

Når du er i innlandet er det mange flotte steder å gå på tur. Rett ovenfor Les Rosees går det en tursti du kan følge helt til Grasse. Vi har aldri gått så langt men fulgt stien oppover et stykke. Stien følger en liten elv og det er svalt og godt å gå innimellom trærne. Du får også flott utsikt over området.


Hvis du kjører 30 minutter innover i landet kommer du til Alpes Maritimes og her er det et utall av flotte turerstier. Vi kjører som oftest opp til den lille landsbyen Gourdon for å gå tur og å kjøpe glass. Stedet selger de mest vidunderlige vin og Champagne glass. Les mer om Gourdon i egen artikkel.

Utsikt mot Gourdon

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page