top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Cap Ferrat - en naturskjønn og fredelig perle på den franske riviera

Oppdatert: 7. jan.

Saint Jean Cap Ferrat med hotel La Voil d'Or

Naturen på Cap Ferrat er storslaget. Hvite klipper som stuper ned i det krystall-blå havet. panoramautsikten utover Middelhavet, store trær og masse blomster. Her finner du små badestrender, en liten landsby, enorme villaer og deilige restauranter. Dette er også stedet for å spotte luksusyachter, som ankrer opp på bukta. Cap Ferrat er et av de mest velstående stedene i verden og selv om villaene og yachtene som ankrer opp på bukta vitner akkurat om det så er stedet forbausende rolig og laid-back, ganske fritt for glam og glitter.


En av grunnene til at jeg like stedet så godt er den naturskjønne turstien som går rundt hele Cap Ferrat halvøya fra Beaulieu og helt inn til Villefrance-sur-Mer, Du trenger ikke gå hele strekket på en gang for det er langt. Turen kan fin deles opp i flere etapper og på veien finner du både bade- og spisesteder.


Cap Ferrat kan fint besøkes på en dagstur fra Nice. Du kan selvfølgelig kjøre ut, men det går også buss. Du kan også ta toget til Villefrache-sur-Mer eller Beaulieu og spasere ut til halvøya.


Kyststien rundt Cap Ferrat fra Beaulieu til Villefrance-sur-Mer

Det er flott å spasere rundt Cap Ferrat. Du kan starte i Beaulieu og spaserer til Sain Jean, rusler gjennom landsbyen til stranden Paloma, følge stien langs sjøen og rundt halvøya til du kommer helt til fyret. Derfra kan du fortsette langs klippene til stranden Passable, hvor du må gå litt langs veien før du kommer ned til stranden ved Villefranche-sur-Mer og følger denne inn til landbyen.


Skal du ta hele turen som beskrevet over så er den på 13 km og det en dagstur, hvis du i tillegg stopper for å bade, men turen kan kortes ned i tre ulike etapper. Du kan starte ved enten å ta toget til stasjonen i Ville Franche-sur-Mer eller 100-bussen til Beaulieu.


Tur 1: Sjarmøretappen fra Beaulieu til Sain-Jean

Du kan starte med sjarmøretappen fra Beaulieu-sur-Mer langs promenade Maurice Rouvier til Saint-Jean. Her har du fin utsikt mot alle luksusyachtene, du går under skyggefulle trær og du kommer forbi mange av de store luksuriøse villaene. Turen tar ca 35 minutter.


Utsikt mot Beaulieu-sur-Mer

Tur 2: Paloma Beach og rundt den lille halvøya

En litt lengre tur som går langs havet starter inne i Saint-Jean. Ta promenade de Saint-Hospice til Paloma Beach. Du kommer forbi både Voil d'or og Brise Marine hotel. Stien går gjennom restauranten på Paloma og fortsetter rundt neset som er den minste av de to halvøyene på Cap ferrat. Turen ender nesten ved Paloma og derfra kan du gå tilbake til Saint-Jean. Denne rundturen tar ca 1 time.

Tur 3: Runden rundt fyrtårnet

Den lengste turen er Tour-de-Cap og tar deg ut til fyrtårnet helt ytterst på halvøya. Her kommer du forbi det kjente hotellet Grand Hotel, og du kan stoppe å bade fra klippene utenfor hotellet hvis været tillater det, sjøen her kan være røff, så vær forsiktig! Ønsker du virkelig å gå langt kan du fortsette til stranden Passable og videre til Villefranche-sur-Mer eller tilbake til Saint-Jean.


Hvor kan du bade?

Du har flere offentlige strender på Cap Ferrat både med grov sand, rullesteiner og du kan bade fra klippene. Det er to private strender; en nesten inne i selve Saint-Jean, Paloma Beach og en på vest siden med utsikt mot Villefranche-sur-Mer, Passable Beach. Begge steder har gode restauranter. Vi holder en knapp på Paloma. Vær oppmerksom på at det kan bli ganske fullt så det kan være lurt å bestille strandstol. Begge steder har også en liten offentlig strand, vi slår oss ofte ned her.


Hva kan du oppleve?

Når du er i området bør du absolutt få med deg villaen og hagen til Baroness Béatrice Ephrussi de Rothschild som ligger på toppen av halvøya. Både huset, hagen og ikke minst utsikten er imponerende. Denne enorme Belle Epoque villaen fra begynnelsen av forrige århundre ligger på toppen av halvøya med panorama utsikt over området. Villaen er omgitt av en stor park delt inn i 9 temaparker. Her finner du blant annet en japansk hage, spansk hage og en rosehage. Inne i huset er det mye kunst og flotte interiører og stedet har også en liten kafe. Ute finner du en samling av moderne kunst.


Inne i Beaulieu finner du en annen kjent villa det er verdt å få med seg, Villa Kerylos. Det var arkeologen Theodore Reinache som bygde villaen og hans kones mor var en Ephrussi og i slekt med Bèatrice mann.


Hvis du ønsker å lese mer om disse mektige og rike familiene som styrte mye av Europas finans og kunstverden på begynnelsen av forrige århundre så anbefaler jeg boken "Haren med øyne av rav". Boken er både en reiseskildring og en familie historie.


Hvor kan du bo?

Det er ikke så mange hoteller på Cap Ferrat. Du har luksushotellene Grand Hotell du Cap Ferrat, hvor vi aldri har bodd, og La Voile d'Or, hvor vi har bodd et par ganger. La Voil d'Or er et nydelig klassisk badehotell, med delikat innredet salonger, restaurant med utsikt over havet og ikke minst solsenger og basseng på klippene som omgir hotellet. Det jeg like spesielt her er at du kan bade rett fra klippene. Hotellet ligger inne i selve Sain-Jean. Det ser ut som om hotellet er midlertidig stengt.


Heldigvis finnes det noen få rimeligere alternativer og det er vanligvis her vi bor.

Utsikt mot hotel La Voil d'Or

Hotel Brise Marine er et lite familie drevet hotell med noen få rom. Hotellet har ikke svømmebasseng med det er bare noen få meter ned til stranden og Paloma Beach. Sørg for å få rom med balkong med havutsikt så du kan se på luksusyachtene som ankrer opp utenfor.

Hotel Brise Marine
Utsikt fra Hotel Brise Marine


Hotel La Villa Cape Ferrat ligger litt ovenfor havene i Saint-Jean, har fantastisk utsikt over Cap Ferrat. Stedet har et digert basseng. Hotellet er nylig oppusset. Skal du bo her sørg for at du bestiller rom med full sjøutsikt og i de to øverste etasjene, det er viktig da ikke alle rommene har fin beliggenhet og kan være utsatt for trafikkstøy. Ikke forvent deg noen luksus, men absolutt et bra sted.

Utsikt fra Hotel La Villa Cape Ferrat

Hvor kan du spise?

Nede ved havnen i Saint-Jean ligger restaurantene på rekke og rad. Det er bare å slå seg ned. En favoritt vi alltid kommer tilbake til er den spanske restauranten La Goelette. Her spiser vi den kjente nord-spanske fiskegryten Zarzuela. Det er heller ikke langt å ta turen til restaurantene langs havnen i Beaulieu og Villefranche-sur-Mer for en variasjon.


Badebukta til Grand-hotel-du-Cap-Ferrat
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page