top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Namibia - Sossusvlei - den eldste ørkenen

Oppdatert: 25. nov. 2020Rundturen i Namibia startet i Sossusvlei, som ligger inne i Namibørkenen, verdens eldste og tørreste økosystem. Her finner vi også verdens høyeste sanddyner som kan nå helt opp til 325m, Big Daddy som regnes som den høyeste, kan ikke nåes. Derimot er det mulig å gå opp på Dune 45 på ca 170 meter. Dune 45 er den eneste sanddynen det er lov å klatre på og skal være den mest fotograferte sanddynen i verden. Lyset er særlig vakkert i soloppgangen så legg reisen til tidlig morgen.


Sesriem Canyon

Vi besøkte også Sesriem Canyon, en km lang og 30 meter bred ravine. Det er spennende å spasere nede i ravinene som har spennende steinformasjoner og lyssetting. Det er også flott å gå tur langs toppen av ravinen.Deadvlei

Du har sikkert sett de flotte treformasjonene som er et velkjent bilde fra Namibia. Disse trærne ser du i Deadvlei ikke langt fra Dune 45 i Sossusvlei. Deadvlei betyr “død myr”. Skjelett trærne du ser her døde trolig for 600-700 år siden. Det er den tørre luften som har gjort at trærne ikke har dekompostert. Fasinerende sted å besøke!Hvor kan du bo?

I Soussusvlei bodde vi på lodgen Little Kuala. Utrolig romantisk sted, hvor vi sov under stjernene og vi kunne nyte dyrelivet rett fra hytten vår, med spretne springbucks, oryx og luskende sjakaler. Middagen ble servert ute i sanddynene i et hav av stearinlys - mer romantisk kan det ikke bli!
Dyreliv

Selv om det ikke er så mange dyr å se her så vi Oryx, Springbuck og sjakaler og det er spesielt å se dyrene ute i ørkenen, Oryxantilopen som klarer å finne skygge under et bitte lite tre og Springbucken som leker seg. Hvordan klarer dyrene i det hele tatt å finne mat og vann er et mysterium.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page