top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Namibia - Damaraland og hulemaleriene i Twyfelfontein

Oppdatert: 25. nov. 2020


Damaraland

Damaraland har en vill og dramatisk natur med store sletter, høye fjell og rikt dyreliv. Her kan du se svarte neshorn som er svært sjeldent å se, og ørkentilpassede løver og elefanter. Vi så ikke løver men var så heldig å se en leopard, noe som er mer uvanlig i dette området. Dyrene i Damaraland virket mer sky enn det jeg har opplevd i andre viltreservater, men det gjør det bare enda mer spennende når en må lete. Det var også ganske mye hard off-road kjøring, noe som kan være krevende for dårlige rygger, men det gikk bra.


I Damaraland bodde vi på lodgen Damaraland Camp. Campen ligger vakkert til med flott utsikt og har et stort svømmebasseng. Vi fikk også gått en deilig tur i fjellet rett bak lodgen. Det er godt å få beveget seg litt, da safari kan bli litt stillesittende. Vi hadde også et hyggelig besøk på en lokal gård og det var spennende å få et innblikk i det namibiske hverdagslivet.Twyfelfontein

Twyfelfontein i Damaraland, er et utendørsmuseum med over 2000 helleristninger og hulemalerier som er et sted mellom 6000-2000 år gamle. Twyfelfontein ble Namibias første World Heritage Site i 2007.

Den korte turen fra Damaraland lodge til Twyfelfontein gikk med fly og vi overnattet på lodgen Doro Nawas. Denne campen var enklere enn de andre campene vi overnattet på, men den har et nydelig svømmebasseng og du kan sove under stjernene. Campen ligger på en kolle med utsikt over området. Ønsker du å dra til Twyfelfontein, anbefaler jeg å fly og overnatte som vi gjorde. Venner kjørte den lange turen fra Damaraland lodge og det ble hvis nok ganske slitsomt – det er dårlige veier å kjøre på!


Twyfelfontein har den største samlingen av petroglyfer i Afrika og det er et imponerende skue. Vi hadde en meget god lokal guide med oss på vandringen rundt i steinformasjonene.

Helleristningene omfatter mennesker og dyr i lokale jaktscener, men det er utrolig nok også graveringer av sel, pingviner og sjøløver selv om området ligger 100 km fra kysten.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page