top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Stavanger – tips til weekendtur!

Oppdatert: 6. apr.


Bøker og Børst i Fargegaten er et sted verdt å besøke!

Stavanger er en by det er verdt å ta en tur til med sin morsomme Fargegaten, koselige gamleby og ikke minst alle de gode spisestedene. Har du litt ekstra tid er det mye spennende å ta seg til rundt Stavanger også som cruise til Lysefjorden eller et besøk til de vakre Solastrendene.


Vi tok en weekendtur til Stavanger midt i november. Solen strålte, og det var varmt nok til at vi fikk nyte en utepils på et av de mange hyggelige stedene i Fargegaten. Ikke rart vi ble begeistret!


Det er hyggelig å rusle rundt i Stavanger. Ned til sjøen med Oljemuseet, langs Vågen og inn i gamlebyen med sine sjarmerende små hvite hus. En runde rundt Breiavatnet hører også med for å se på alle svanene. Byen har også et stort utvalg av flotte butikker hvis du er glad i litt shopping! Er du glad i mat finner du noen av Norges aller beste restauranter her, med Ranaa og Sabi Omakase i spissen, i det hele tatt – Stavanger er et bra sted!


Hva kan du gjøre i Stavanger


Hygg deg i FargegatenFargegaten i Stavanger må bare oppleves med sine fargesprakende hus og små, hyggelige kafeer og butikker. Fra å være et trist og glemt sted i Stavanger har dette blitt en stor turistattraksjon etter at husene ble malt om i alle regnbuens farger, et dristig prosjekt, men det fungerer perfekt. Gaten er stengt for biltrafikk så her er det et yrende folkeliv både på dag og kveldstid hvor gaten lyses opp av fargerike lykter.Studer de vakre husene i Gamlebyen

Det er hyggelig å rusle en tur rundt i Stavangers gamleby.

En annen hyggelig bydel i Stavanger er gamlebyen med sine små hvite hus fra slutten av 1700- og begynnelsen av 1800-tallet. Husene velholdte og særlig spesielt er alle de flotte dørene og blomsterdekorasjonene. Et deilig stille og fredelig sted å rusle rundt.

Utsikt fra gamlebyen i Stavanger


Opplev norges oljehistorie på Norsk Oljemuseum

Du bør absolutt ta turen til Oljemuseet. Her får du følelsen av hvordan det er å være ute på en oljerigg.

Mer enn noe forbindes Stavanger med oljen. Uansett hva man mener om oljeproduksjon i dag så har oljen betydd uendelig mye for Norge. Så ta turen til museet det er godt laget, interaktivt og passer for både store og små. Dessuten har det en vakker beliggenhet nede ved sjøen.


Hvor kan du bo?

Resepsjonen til Hotel Victoria

Det er rikelig med hoteller i Stavanger og de to ikoniske Stavangerhotellene er Victoria hotell helt nede ved Vågen og Eilert Sundt hvor restauranten Renaa ligger. Begge hotellene er nylig oppusset og ser utrolig flotte ut. Jeg har ikke bodd på noen av disse. Vi bodde på det litt mer nøytrale, Scandic Stavanger. Velger du dette hotellet så få et rom høyt oppe for utsikten er da spektakulær.

Soloppgang over Stavanger sett fra hotellrommet vårt på Scandic Stavanger.

Hvor kan du spise?

Baren på Renaa

Selvfølgelig kan du velge en av de to av de mest kjente restaurantene Sabi Omakase eller Renaa med hhv. 1 og 2 Michelin stjerner. Ønsker du å gjøre det litt enklere så har Renaa åpnet en bistro. Dessverre var bistroen stengt når vi tenkte å spise der på søndagene. Vi valgte derfor å spise på Villa22 nede ved havnene og pizzaen her kan absolutt anbefales.


Vågen i Stavanger. I det gulehuset ligger Villa22, et hyggelig spisested.

Utsikt utover havet fra Stavanger.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page