top of page
  • Forfatterens bildeVibeke Nyvold

Sommerferietips - Europa

Oppdatert: 26. nov. 2020


Det er en god tid å starte ferieplanleggingen i romjulen og tidlig på nyåret. Liker du å bo på små unike hoteller, ja, da gjelder det å være tidlig ute med å bestille.


Nedenfor vil jeg gi deg noen tips til sommerferie. For nærmere beskrivelser av stedene se egne innlegg. Hvis du ikke finner detaljerte innlegg om stedet du ønsker å besøke kontakt meg så vil jeg dele mine erfaringer og beste hotell tips!


Franske Riviera og Provence

Dette har vært vårt reisemål nummer én om sommeren og vi har feriert her utallige ganger. Vi elsker dette stedet med storbyen Nice og alle de små landsbyene langs kysten og inne i landet. Her har du lavendelåkrene, blått så langt øye kan se, fjell, turstier og selvfølgelig bading, vin og god mat. Stedet trenger vel ikke noe større introduksjon men jeg vil gi deg en kort liste over mine favorittsteder og hoteller. Vi kombinerer ofte noen dager i Nice med 2-3 steder rundt Nice. Mer utfyllende oversikt kommer i senere innlegg.


Nice

Nice er en hyggelig storby. Vi tilbringer alltid noen dager i Nice når vi er i området. Det er deilig å rusle langs Promenade des Anglais og besøke de flotte museene Musèe Chagall og Musèe Matisse. I Nice finner du også mange flotte butikker og om sommeren har de salg så dette er et av de få stedene jeg pleier å shoppe litt.

Hoteller: Jeg har ingen favoritt hotell i Nice, men finner bare noe som ligger sentralt og som har en ok pris. Jeg sørger for å ikke bo lengre nede på Promenade des Anglais enn hotell Nègresco. Jeg synes det ellers blir for langt fra sentrum av byen. Jeg bor også nedenfor Boulevard Hugo.

Cap Ferrat

Cap Ferrat, med den lille landsbyen St Jean, ligger ca 20 minutter øst for Nice. Et stille, rolig og naturskjønt sted med flotte bade og turmuligheter. Sørg for å få med deg den vakre villaen og hagen til Ephrussi de Rothschild som ligger på toppen av halvøya. Det går en flott tursti rundt hele Cap Ferrat. Stien starter i Beaulieu og ender i Villefrance-sur-Mer.

Hoteller:

Hotel Brise Marine, La Voile d'Or (se bildet nedenfor), Hotel La Villa Cape Ferrat (bestill rom med full sjøutsikt)

Villefranche-Sur-Mer

Dette er en livlig fiskerlandsby med mange gode restauranter og en flott lang strand. Vi har to favoritt restauranter her La Mere Germaine ved havnene og Les Garcons som ligger på et lite torg oppe i byen.

Hotell: Welcome Hotel. Jeg elsker å sitte på bryggen foran hotellet eller på balkongen å se på båtene og folkelivet. Veldig hyggelig betjening. De har gratis båtskyss over til badestranden Passable Beach.


Eze Village:

En av Rivieraens vakreste middelalderlandsbyer. Ta turen hit sent på ettermiddagen da er det færrest folk. Det beste er å overnatte her. Det er helt magisk å gå rundt i Eze på kvelden.

Hotell: Chèvre d'Or


St Raphael

Her finner du en perle av et klassisk badehotellet Roche Rouges. En kort spasertur langs stranden så kommer du til det flotte turområder d'Esterel massivet.

Mougins

Den koselige landsbyen Mougins ligger mellom Cannes og Grass. Her finner du mange gode restauranter på det hyggelige lille torget.

Hotellet Les Rosees, ligger en 20 minutter spasertur fra Mougins. En stor favoritt! Det er mer som å bo i et hjem enn på et hotell. Stedet har 6 suiter i en deilig Provance hage med svømmebasseng. Du kan også få servert lunsj og middag. Dette er stedet for fullstendig avslapping. Ønsker du å være mer aktiv kan du kjøre opp til Gourdon og gå på tur i fjellene. Gourdon er en veldig hyggelig liten landsby, med fantastisk utsikt og mye spennende glasskunst og keramikk.

Moustiers-Sainte-Marie og Lac Sainte-Croix

Du kjører opp til Lac de Sainte-Croix, gjennom de flotteste lavendelåkrene og der høyt oppe mellom fjellene ligger Moustiers-Sainte-Marie, en av Frankrikes vakreste landsbyer. Det er mange flotte turer å gå i område og du kan bade i sjøen, Lac de Sainte-Croix. Dette stedet er også et eldorado for de som trenger et adrenalinkick. Stedet har mange fantastiske restauranter. Vi bodde på det kjente fajanseverkstedet Atelier Soleil (stedet har ikke AC)som har to små rom. Moustiers Saine-Marie er spesielt kjent for sin fajanse.


Monaco

Vi har flere ganger tilbrakt noen dager i Monaco. Ja, Monaco er full av glam og glitter og det er moro å se på de fine båtene i havnen. Men, Monaco er også et koselig sted hvor du kan rusle rundt i gamlebyen, er du tennisspiller er tennisklubben et fantastisk sted å besøke med en overveldende utsikt, og ganske bra priser. Det er gode restauranter over alt og du kan spasere den pittoreske turen fra Monaco (starter nedenfor tennisbanene), rundt Cape Martin til Roquebrune/Menton.


Italia

Piemonte

Dette vakre vindistriktet ligger ikke langt fra Nice og er fint å kombinere med noen dager på Rivieraen. Flott å gå tur fra landsby til landsby, smake på vin og spise god mat.

Hoteller: Castello de Sino, Locanda del Pilone med Michelin stjerne restaurant.

Sicilia

Sicilia har alt. Sol, sjø og bading fra både strender og klipper, flotte turmuligheter, kultur og ikke minst fantastisk mat og vin til fortsatt en rimelig penge. Vi ble fullstendig betatt av denne øya. Vi leide bil og kjørte en liten rundtur på 1 uke. Vi var i i Syracusa, Etna-Milo, Taormina, flotte steder alt sammen.

Syracuse

Vi bodde et lite stykke utenfor Syracuse, 7km, men det var enkelt å komme seg inn til byen og stranden som lå noen minutter kjøring unna.

Etna - Milo

Her bodde vi på en flott vingård som hadde noen få rom. Vi hadde en guidet tur til Etna, fasinerende å se.

Hotell: Villa Grande

Taormina

Sjarmerende, hyggelig liten by med flott strand og hoteller. Det er fint å ta en båttur langs kysten og se på de mange grottene. Taormina kan ha litt vel mye turister men er likevel et flott sted å besøke.


Lake Como

Er du interessert i hager er Lake Como stedet. Det er noe klassisk og ærverdig over stedet med de mange gamle slottene, store parkene og storslagne hoteller. Fint sted å ta turen innom noen dager hvis du er på bilferie i nord Italia. Vi var her en langhelg i mai.


Lofoten

Lofoten er et veldig spesielt sted. Vi besøkte Lofoten for første gang juni 2019 og vi skal helt klart tilbake. Vakrere og mer dramatisk natur skal du lete lenge etter. Her er et utall av aktiviteter du kan være med på. Du finner også mange gode hoteller og restauranter. Lofoten kan sikkert bli fult av turister på sommerstid, men min erfaring, generelt, er at så lenge hotell og restauranter er bestilt på forhånd så er det bare hyggelig at det er litt liv og røre.


Vandreturer

Vi er veldig glad i å gå og har bestemt oss for at fremover skal vi bruke mer tid på å dra til steder hvor vi kan gå lengre vandreturer. To steder vi har bestemt oss for å dra til er


Østerrike: Wachau World Heritage Trail. Turene starter 1 1/2 time med tog utenfor Wien i Krems. Det er mange ulike turer du kan ta.

Spania: Santiago de Compostela: Dette er en tur som totalt tar 14 dager, men det er også mulig å starte i Sarria og bruke 5 dager. Temperaturmessig skal det være helt greit å gå i juli. Du kan lese om turen bla på Escape.no - Santiago de Compostela

Gourdon i Sør Frankrike, flott å spasere i fjellene0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page