top of page
  • Writer's pictureVibeke

London - 4 gode lunsj steder - vandring i London

Updated: Nov 27, 2020


London er en deilig by å spasere rundt i og særlig hyggelig er det å ta turen til en av de fine parkene. Våren er spesiell vakker i England med alle krokusene, snøklokkene og påskeliljene.


Jeg liker godt å bo i området rundt Buckingham Palace i St James og Mayfair. Dette er et sentralt sted med mange fine spisesteder og kort vei til de mest kjente severdighetene, butikker og shoppinggater.


Nå jeg spasere rundt i London starter jeg dagen tidlig, Da er det deilig å kunne sette seg ned litt midt på dagen å spise. Vi velger ofte å spise en stor lunsj og så tar vi det enklere på kvelden.


Nedenfor er noen av de stedene vi liker å spise lunsj. Jeg vil ta deg med på en liten tur i byen og peke på gode steder å spise mens vi vandrer.


La oss starte vest i byen på Harrod's. Harrod's er vel Londons mest kjente varemagasin. I første etasje ligger et gigantisk mat-marked hvor du kan få alt hva hjerte kan begjære. I mat-avdelingen finner du også en lang rekke små restauranter og mat-barer hvor de serverer ulike spesialiteter. Min favoritt er fish&chips så vi må alltid en tur hit, etter min mening er dette den beste fish&chips du kan få, selv om Fiskeriet i Oslo er en sterk konkurrent.


Fish&Chips på Harrods


Du rusler så videre øst over langs Knightsbride. Stopp å se på Buckingham Palace, før du fortsetter langs Piccadilly til du kommer til Fortnum and Mason, et annet kjent varemagasin. Ta en tur ned i underetasjen så finner du en kjempehyggelig vinkjeller hvor de serverer lette lunsjretter og "wine-flyers". En "wine-flyer" er tre små glass med vin, enten ulike typer fra samme vindistrikt, samme vindruer men fra ulike land osv, et spennende konsept.


Det er nå på tide med litt mer eksotisk mat. Mitt første møte med London var på 70-tallet og det jeg da ble mest fascinert av var alle de ulike restaurantene fra ulike steder i verden blant annet indisk, kinesisk og italiensk. Norge var jo på den tiden ganske kjedelig i matveien når du skulle ut å spise. Så nå er tiden inne for litt indisk mat. Fra Fortnum and Mason krysser du gaten, Piccadilly, til Mayfair distriktet hvor du finner den kjente indiske restauranten, Gymkhana, Gymkhana har en stjerne i Michelin guiden. Det er en enkel og hyggelig liten restaurant, men her må du bestill i god tid i forveien. Dessverre er denne temporært stengt pga brann!


Neste på listen er italiensk. Gå tilbake til Piccadilly og gå mot Piccadilly Circus. Her finner du den hyggelige restauranten, Cicchetti som serverer autentisk italiensk mat, deilig både til lunsj og middag.


Det er vel ikke feil nå å spasere i en av London flotteste gater og se på det siste innen mote? Fra Piccadilly Circus kan du spasere oppover Regent street. Her finner du mange av de store motehusene og også den store og kjente leketøysbutikken, Hamley's. Øverst i gaten, en liten avstikker fra Regent street finner du Liberty, som ligger i et imitert hus i Tudor stil bygd i 1925, på oppdrag fra Liberty. Liberty er min favoritt butikk og jeg må alltid inn en tur å snuse. For det første så har det en spennende arkitektur, Tudor inspirert også innvending, og du finner alt fra mote til interiør, tepper og ikke minst de spesielle Liberty stoffene, som er helt nydelige. I Liberty finner du ofte litt mer spesielle ting.


Vi avslutter turen med kinesisk mat. Midt i China Town, ikke langt fra Piccadilly Circus, finner du den kinesiske restauranten, Four Season, i Gerrard street. Her er det Roasted Duck som står på menyen og er du glad i dumplings så er de også herlige. Belage deg på å stå i kø for dette er en meget populær restaurant. Vi kommer ofte litt tidlig for da er det enklere å få bord.


Bon Apetit!


Liberty
0 comments
bottom of page