top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Chipping Camden, en klassiker i Cotswold

Oppdatert: 23. jul. 2023Chipping Camden er en av de aller flotteste småbyene i Cotswold. Det er et levende lite sted med butikker, puber og restauranter. Chipping Camden er meget godt bevart og hovedgaten består kun av de klassiske Cotswold-bygningene. På en liten høyde i enden av hovedgaten kneiser St James kirken, en av de fineste "Wool Churches" i England og som har et av de eldste altrene. Store deler av kirken kan dateres 500 år tilbake.


Chipping Camden var en av de mest sentrale "Woold-Towns" i England og var i sin tid kjent utover hele Europa for sin flotte ull. Byen ble etabler så langt tilbake som det 7.århundre, men det var i middelalderen rikdommen ble lagt basert på ullhandelen. I dag er det nok turistnæringen som står for inntektene men fortsatt er det mye sauer i Cotswold.
Midt i hovedgaten finner du The Marked Hall fra det 17.århundre som fortsatt er i bruk. Det eldste huset i byen er fra 1380 og bygd av William Grevel som var en av Englands mest innflytelserike ullhandlere. Huset til Grevel skal ha vært et av de første i England til å få pipe i stedet for bare et hull i taket til røyken.


Grevel House fra 1380.

Jeg blir fasinert av disse historiene i Cotswold. Det er så mye som er så veldig gammelt og samtidig vedlikeholdt. Det er så mange historier og det er rett og slett utrolig vakkert. Derfor er dette et sted det bare er hyggelig å bare rusle rund, i de små landbyene, langs stiene i kulturlandskapet og å sette seg på en av de mange hyggelige pubene. Cotswold er et godt sted å besøke.


Hoteller, Puber og spisesteder


Cotswold House Hotel and Spa: Et klassisk town house midt i Chipping Camden. Stedet ble bygd i 1815 som et privat hjem som ble hotell i 1930. Cotswold House har en stor hage som strekker seg bak hotellet og her kan du sitte når det er fint vær. Bakerst i hagen finner du et spa med et stort basseng og badstue. Et deilig sted å være på en regnfull dag.


Cotswold House

Hagen i Cotswold House

Eight Bells Inn: Pub, restaurant og overnatting. En meget populær og god restaurant. Vi var her første gang i 2001 og har alltid tatt en tur innom når vi har vært i Chipping Camden. Dette er en populær pub så planlegger du å dra hit i helgen og særlig til søndags lunsj så bestill. Ikke vent deg et stort gourmet måltid, her er det god, solid, hjemmelaget mat i veldig hyggelige omgivelser.


Noe av ølutvalget på Eight Bells

Noel Arms: Søsterhotell til Cotswold House og et av de eldste vertshusene i Cotswold med røtter helt tilbake til det 17. århundre. Noel Arms har en hyggelig pub, god kaffebar og et kjøkken som har spesialisert seg på curry. Kokken Indunil har blitt utnevnt til Best Pub Curry Chef hele tre ganger. Vi måtte smake på curryen og den var meget god og kan anbefales.


The Kings Hotel: Hotellet ligger rett ved siden av Cotswold House ved The Marked Hall. Vi har ikke bodd her men tittet så vidt innom og det ser veldig koselig ut. Det har også en koselig restaurant.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page