top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Besøk Lindesnes og Under restaurant med matkunst i verdensklasse

Oppdatert: 23. sep. 2021Under må være Norges mest spesielle restaurant både når det gjelder beliggenhet, mat og arkitektur. Et besøk her gjør det virkelig verdt ta turen til Norges sydligste punkt, Lindesnes.


Restauranten ligger under vann og eksperimenterer med mat fra havet og området rundt. Dette er et sted for deg som ønsker å utforske nye smaker og er nysgjerrig på hva naturen kan frembringe av spiselige saker som vi ikke normalt serverer.


Under bringer mat opp på et høyere nivå. Er du interessert i mat og å prøve noe nytt er dette et sted du må få med deg.


For de fleste er det et godt stykke å reise til Lindesnes, så når du først er her bør du benytte anledningen til å se deg litt rundt.


Båly, hvor Under ligger, er i seg selv et hyggelig lite sted hvor det er flott å tilbringe noen dager på det fine havhotellet.


Du må selvfølgelig også få med deg Lindesnes fyr og så kan du ta turen innom Sørlandsbyene Farsund og Mandal som ligger en halvtimes kjøretur unna.Under restaurant – et magisk underverk

Under har en Michelin-stjerne og kjøkkensjef er danske Nicolai Ellitsgaard.

Under er en nytelse for gane og syn, dette er kunst! Et måltid her er noe du sent vil glemme. For det første er selve restauranten unik der den ligger 5 meter under vann. Du bør gi deg god tid til å se byggverket både utenfra og innenfra. Sørg for å komme litt tidlig slik at du kan nyte et glass før maten i baren (dessverre stengt nå pga Covid).Måltidet består av 16-18 små retter, kreativt satt sammen og presentert. Her er fiskepudding formet som et lite blåskjell, torskeloinen er akkompagnert med lukter og smaker fra skogen, sitronsmaken til kamskjellet kommer fra skogsmaur, kjeksen til isen er laget av tang, og-så-videre – dette må bare opplevelse – her står sanseinntrykkene i kø!


Visste du at kuskjellene kan bli inntil 500 år? Skjellet vi fikk servert var ca 150 år gammelt. Det smakte ikke så mye, men her var det tekstur som var poenget, et element det kinesiske og japanske kjøkkenet er opptatt av. Ellitsgaard er neimen ikke redd for å eksperimentere. Det hele toppes med hyggelig, kunnskapsrik og prikkfri service!


Bjørke Flatbrød - sjøkreps og fenalår
Teppeskjell - gjær og jordskokk. Teppeskjell er norges mest vanlige skjell!
Fiskepudding - fermentert mel og modnet silderogn
Rabarbra - yghurt

Under passer ikke nødvendigvis for all. Skal du spise her må du være åpen for å utforske, være nysgjerrig. Porsjonene er små og det er lite vin som fylles i glasset, men rettene er mange og med tilhørende viner, så det blir nok mat og drikke for de fleste. Det kan også nevnes at det er mulig med en halv vinmeny.


Det er ikke lett å få bord på Under så vær tidlig ute. Seks måneder i forkant åpnes det opp for bestillinger, kl 12 så da er det bare å hive seg på tråden.


Under er den første undervannsrestauranten i Europa og verdens største i sitt slag

Stikk innom fiskebutikken til Jentan på Båly


På den koselige havna i Båly ligger en deilig fiskebutikk med tilhørende, liten uterestaurant. Hver dag om sommeren kommer fiskebåtene inn med fangsten sin. Du får også kjøpt nydelige hjemmelagde fiskekaker og nybakt brød – herlig!


Lindesnes fyr Norges eldste og sørligste fyr


Når du først er på Lindesnes må du selvfølgelig ta turen ut til Lindesnes fyr, som ligger på Norges sydligste fastlands punk. Fyret er også landets eldste og ble første gang satt opp i 1656. Da var det 30 talglys som brant i toppen av et treetasjes tårn. Det viste seg, naturlig nok at det ikke ga nok lys så det måtte en del endringer til før fyret ble funksjonelt. Dagens tårn ble satt opp i 1915 og fyret hadde fast bemanning frem til 2003.


Du kan også overnatte på fyret. Les mer HER

På fyrstasjonen finner du et museum, utstillinger og om sommeren er det et vidunderlig bakeri hvor det bakes på gamlemåten i vedfyrt ovn. Så husk å ta turen innom bakeriet!Lindesnes havhotell det perfekte stedet å bo når du besøker Under


Rett ved Under restaurant finner du Lindesnes havhotell. Hotellet er meget innbydende med en lys, Nordisk stil. Det er restaurant både inne og ute. Maten virker god, men jeg har kun smakt på fiskesuppen til lunsj og den var deilig.


Du kan velge mellom et standard rom eller leilighet og flere har flott havutsikt, men kun leilighetene har balkong. Vi bodde på leilighet 533 som hadde en av de beste utsiktene.

Leilighetene er romslige og meget pent innredet og egner seg godt for et ferieopphold.


Det er badestrender i nærheten og du kan låne sykler og leie kanoer. Det er heller ikke langt å kjøre til Dyreparken i Kristiansand. Bor du på Lindesnes havhotell får du også gratis billetter til Lindesnes fyr.


Utsikt til Under fra balkongen vår på Lindesnes havhotell

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page