top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Sommerferietips - Afrika, Australia, Hawaii, Peru

Oppdatert: 2. mar. 2023


Ønsker du å dra på langtur til sommeren er det tid for å starte planleggingen. Det er mange steder, også utenfor Europa, hvor høysesongen er i perioden juni-august og de beste stedene blir ofte fulle først. Skal du reise langt bort krever det også en del planlegging.

Jeg vil nedenfor gi deg noen tips til gode reisemål i sommerferien. For nærmere beskrivelser av stedene se egne innlegg. Hvis du ikke finner detaljerte innlegg om stedet du ønsker å besøke kontakt meg så vil jeg dele mine erfaringer og beste hotell tips! Jeg har besøkt langt flere steder rundt i verden enn jeg har rukket å skrive om.

Afrika

Topp sesong for safari er i juni-september. Dette er også en flott tid for badeferie ved kysten av Kenya og Tanzania, inkludert Zanzibar.

Når det gjelder været vil dagene generelt være deilige og varme med ganske kjølige netter. Ved kysten av Øst-Afrika er det deilig og varmt også om kvelden.


På en reise til Afrika bør du beregn å være vekke ca 12 dager. Da rekker du å besøke to safari-destinasjoner og en liten badeferie eller besøke Victoriafallene hvis du er på den kanten av Afrika.


Se egne innlegg for nærmere beskrivelser av de ulike stedene. De campene jeg nevner kan bli svært dyre i høysesongen. Kontakt meg så vil jeg gi deg råd om noen rimeligere alternativer.


Botswana

- Okavangodeltaet: Deltaet er fylt med vann og meget bra tid for safari

- Chobe: Dyrene samler seg ved elven. Mini-cruice på Chobe elven.

Kenya og Tanzania

Gnu migrasjonen i Masai Mara og badeferie ved kysten, Diana Beach, Malindi, Lamu og Zanzibar i Tanzania. "Walking safari" i Ruaha (jeg har ikke vært her, men det er høyt på min liste og jeg har god kjennskap til camper).

Majlis Resort Lamu

Namibia

En litt annerledes safari opplevelse, færre dyr enn andre steder men med en storslagen natur. Her ligger verdens eldste ørken og Namibia har et dramatisk kystlinje. Et variert land med varierte aktiviteter. Namibia egner seg spesielt godt for å kjøre selv.


Zambia - Livingstone og Victoriafallene

Kombiner med tur til Botswana. Bra tid for rafting og aktiviteter på elven.

Sør-Afrika

Bra safari tid, tørt og solrikt, men kan bli veldig kaldt om natten. Cape Town kan bli for kald.


Walking safari

Beste tiden for walking safari. Her er det mange muligheter men noen av de beste finner du i Zambia: Luangwa Valley, Zimbabwe: Mana Pools national Parkog Hwange National Park, Tanzania: Ruaha National Park. Kontakt meg hvis du er interessert. Jeg planlegger walking safari sommeren 2021 så jeg har studert dette ganske inngående.


Australia

Ønsker du å dra til Australia er det ypperlig å gjøre dette i sommerferien. Dette er den beste tiden av året å besøke Uluru/Ayers Rock, Great Barrier Reef og nord-Australia. Hvorfor er det bra? Du slipper de ekstreme mengdene med fluer i Uluru og de farlige brennmanetene på Great Barrier Rief og temperaturen er behagelig. Sidney er også fint på denne tiden med solrike og varme dager. Sørlige delen av Australia kan imidlertid være kald og våt så reis hit på en annen tid.

Vi reiste til Australia i august og besøkte Sidney, Uluru, og Port Douglas med the Great Barrier Reef og de tropiske regnskogene. På veien hjem hadde vi et to dagers stopp i Hong Kong. En utrolig minnerik tur med store opplevelser og en flott tid å reise på. Vi var vekke 2 1/2 uke. Australia Reiser hjalp oss med turen. Detaljert innlegg om turen kommer snart.

Hoteller:

Sidney

Four Season Hotel, Sidney. Be om rom med utsikt mot operaen, den er fantastisk!


Uluru

Longitude 131. Kanskje det beste stedet jeg noen gang har vært.

Sails in the Desert. Jeg har ikke vært her men noen venner av oss har besøkt stedet og var veldig fornøyd.


Besøket i Uluru var en stor opplevelse. Det er så mye mer enn bare en stor stein, vakker i seg selv, men her er det også uendelig mye spennende kultur å lære om. Det er varmt og fint om dagen, men kan bli kaldt om natten så husk ulltrøye og en jakke.

Port Douglas

Silky Oaks Lodge ligger i Daintree National Park ikke langt fra Port Douglas. Her bor du vakkert til inne i regnskogen. Fint å gå tur og bade i elven.

Thala Beach. Her har du en lang flott, lang strand nesten for deg selv. Hotellet ligger også inne i et stort naturområde med flotte turstier. Det er kort vei inn til Port Douglas, et koselig sted med mange gode restauranter. Fra Port Douglas går turene til Great Barrier Reef. Hotellet har jevnlig shuttel-buss til Port Douglas.


Hawaii

For noen år siden drog vi til Hawaii. Jeg er ikke noe utpreget strand og bademenneske, men da vår sønn studerte her et år måtte vi ta en tur. Det er bare en ting å si om Hawaii - WOW - her var det flott! Det er endeløse strender, tropiske hager, flotte fjell å vandre i og Honolulu med Waikiki Beach er et hyggelig sted med gode restauranter og fantastisk shopping.

Hotell: Hilton Waikiki Beach, Ali'i Tower. Stor terrasse med fantastisk havutsikt. Hotellet ligger sentralt på Waikiki Beach.

Utsikt fra hotellrommet, Hilton, Ali'i Tower

Det er mange flotte steder på Oahu, endeløse strender, men også tropiske hager og det er flott å spasere opp på Daimond Head hvor du har en fantastisk utsikt over Waikiki Beach.

Lanikai Beach på Oahu
Utsikt over Waikiki Beach og Honolulu fra Daimond Head

Vi besøkte også øya Kaua'i, med en natur som tar pusten fra deg. Øya sees best fra båt og helikopter. Det er et utall av flotte spaserturer, som feks den kjente Kalalau Trail. På Hawaii kan du også dykke/snorkle og gå lange turer.

Kalalau Trail
Kaua'i sett fra luften

Dette er virkelig et sted å besøke hvis du vil krydre strand og badeliv med opplevelser. Langt å reise hit - ja, men turen gikk forbausende greit. Skulle jeg dratt en gang til hadde jeg stoppet noen dager i Vancouver og San Francisco. Kanskje gjort det til den store Amerika-turen med 1 uke på Hawaii og 2 uker på vestkysten av USA


Hawaii er en helårs destinasjon, med stabilt behagelig varme og lite regn hele året.

Du fikser lett en tur til Hawaii selv på nettet.


Peru

Peru er et utrolig mangfoldig og spennende land. Peru har alt fra tropiske regnskoger, høye fjell, flott kystline og en lang og fasinerende historie. Sentralt er selvfølgelig Inka riket og Machu Picchu. Peru er et land du på et eller annet tidspunkt må besøke.

Vi dro til Peru i i juli og det var en flott tid. Sol og deilig om dagen, men kjølig om kvelden. I Amazonas var det behagelig varmt hele døgnet. Vi var i Lima, Amazonas, Cusco, Machu Picchu og Titikaka sjøen. Vi var vekke 2 uker. Escape hjalp oss med turen.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page