top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Seattle – 3 ting å se med liten tid

Oppdatert: 25. nov. 2020


Seattle er en vakker by som ligger ved havet på nord-vest kysten av USA. Byen har 750.000 innbyggere og en av de hurtigst voksende storebyene i USA. Flere store konsern har hovedkontor i Seattle og omegnen som Microsoft og Amazone, Nordstrom og Starbucks. Boeing har flyttet sitt hovedkontor til Chicago, men har fortsatt stor produksjon i Seattle.


Dessverre har Seattle sin suksess med stor økonomisk vekst og tilflytning skapt et enormt press på boligprisene noe som igjen har medført at i dag finnes det utrolig mange hjemløse. Dette merkes sterkt når en går rundt i gatene hvor du ser folk ligger over alt. Jeg har ikke vært i en by i den vestlige verden hvor jeg har sett så mange sove på gaten. Jeg følte meg ikke utrygg, men fikk beskjed å ikke gå alene ute om kvelden.


Jeg har vært på jobb et par ganger i Seattle og hatt litt tid til å rusle rundt i byen for å se meg om. Så har du liten tid vil jeg tro at du likevel kan klare å få med deg 3 ting å oppleve, i tillegg til å bare rusle litt langs sjøen og å stikke innom den flotte butikken til Nordstrom midt i byen.


1) Pike Place Starbucks: Dette er Starbucks første kaffebar fra 1976. Starbuck ble etablert i Seattle i 1971 av tre studievenner, og i begynnelsen solgte de kun brente kaffebønner. I dag opererer Starbucks 30.000 kaffebarer i over 60 land. Pike Place Starbucks åpner 6:00 på hverdager og 6:30 i helgen.
2) Pike Place Fish Market:. Har du hørt om FISH! Philosophy? Det var her det startet. Det er moro å rusle rundt på dette flotte fiskemarkedet hvor du finne alt av delikatesser fra havet. I amerikansk stil er også alt stort.


Jeg har aldri sett større, kamskjell og hummerhaler, blankpusset og fine. Fiskemarkedet er et av Seattles mest besøkte attraksjoner og du finner det rett bak Seattle Akvarium og ved Starbucks.


Jeg vet ikke om du kjenner til Filson sine bager og vesker, men jeg gjorde det ikke for inntil noen år siden. Vår sønn ønsket seg Filson jobbveske og når jeg fikk se vesken falt jeg helt for designet og kvaliteten, dette er virkelig høykvalitetsprodukter og passer bra til reiser (jeg er ikke sponset).

Filson startet å lage vesker og bager allerede under gullrushet 1897.

Det mulig å besøke verkstedet til Filson som holder til samme sted som butikken. Det er omvisning hver tirsdag kl 10 og torsdag kl 13:30. Ikke for barn under 12 år.FISH! Philosphy

I 1998 utarbeidet John Christensen FISH! Philosophy etter Pike Place fishmarket sin filosofi om hvordan skape arbeidsglede. Denne filosofien og metoden har også hatt stor utbredelse i Norge.

Filosofien går ut på hvordan skape, kundeengasjement, teamwork, energi og resultater. Den består av fire elementer:

Be there: Be emotionally present for people. It’s a powerful message of respect that improves communication and strengthens relationships.

Play: Tap into your natural way of being creative, enthusiastic and having fun. Play is the spirit that drives the curious mind, as in “Let’s play with that idea!” You can bring this mindset to everything you do.

Make their day: Find simple ways to serve or delight people in a meaningful, memorable way. It’s about contributing to someone else’s life—not because you want something, but because that’s the person you want to be.

Chose your attitude: Take responsibility for how you respond to what life throws at you. Your choice affects others. Ask yourself: “Is my attitude helping my team or my customers? Is it helping me to be the person I want to be?”
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page