top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

New York - frokost, lunsj, middag

Oppdatert: 25. nov. 2020


New York har et hav av gode spisesteder og jeg ønsker å dele noen av de restaurantene jeg synes det er hyggelig å spise på og som jeg ofte kommer tilbake til.


Frokost


Pershing Square finner du på 42nd Street, rett ved Grand Central (som også bør besøkes) så dette stedet passer bra hvis du bor i Mid-town området. Travel og klassisk restaurant og bra sted å spise frokost. Dette er en stor restaurant, men har likevel mye atmosfære. Restauranten åpner 7:00.


Dette en stor favoritt, ikke minst vaflene med deilig hjemmelaget jordbærsyltetøy er himmelske. Vi prøver å få en tur innom her når vi er i New York. Vær oppmerksom på at selv om restauranten åpner kl 8 får du da kun continental breakfast. Først kl 9 serveres varm frokost som vafler og egg&bacon

Adresse: 80 Springstreet - midt i Soho.Eple Jack

Hvis du bor i nærheten av Time Square er dette en hyggelig og tradisjonell diner å spise frokost. Vi var her første gang for 20 år siden og har vært trofaste gjester siden.. Ikke vent deg noe fancy frokost, her er det god tradisjonell mat og atmosfære. Ligger på 1725 Broadway


Lunsj

Masa, Japansk, er en av New Yorks beste og dyreste restauranter. Men, rett ved siden av ligger Bar Masa som har samme kjøkken og nivå på maten, men et helt annet prisnivå. Dette er en liten intim restaurant hvor du kan få servering ved bardisken eller ved små bord. Like du Japansk mat og sushi, stikk innom her. Ligger i Columbus Circle, 4.etasje, ved Central Park.


Hvis du er i nærheten av Meat Pack Distirict og har lyst på en god hamburger kan du stikke innom Spotted Pig. En uhøytidelig og et meget spesielt sted, med figurer og dekor av griser alle steder. Restauranten hadde frem til 2016 en Michelin stjerne.

Restauranten ligger på hjørnet mellom Greenwitch Street, 11th Street


Aurora er en meget god italiensk restaurant med en bitte liten uteservering. Når været er fint og vi er ute å spaserer i Soho setter vi oss ofte ned på Aurora sin lille uterestaurant med et glass vin og en enkel lunsj, og når været er ikke fullt så bra er det koselig å sitte inne.


Middag

Det er mange gode steakhouse i New York, men er du i nærheten av Time Quare er Gallagher et godt valg. Restauranten har hold det gående helt siden 1927. Her får du hva hjerte kan begjære inne steaks, men husk porsjonene er store. Restauranten finner du på 52nd street mellom Broadway og 7th Street.


Restauranten har blitt en stor favoritt og serverer moderne amerikansk mat i en uhøytidelig og livlig atmosfære. Dette er en meget populær restaurant så du bør booke på forhånd. Restauranten ligger i Freehand hotell, som også kan anbefales, i det hyggelige Grammarcy /Flatiron området. Hotellet har også en flott cocktail bar på taket, Broken Shaker, deilig å sitte ute hvis været tillater det.


Estela er en bistro som ligger down town Manhatten på Hudson street (to trapper opp - kan være vanskelig å finne). Dette er en intim og uhøytidelig restaurant til tross for at den i 5 år har ligger på listen over the World's 50 Best Restaurants, ingen hvite duker og maten serveres som deleretter. Må bestilles i god tid.

-

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page