top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Lamu - et levende swahilisamfunn - hva kan du gjøre og hvor kan du bo

Oppdatert: 25. nov. 2020


Lamu ligger ved kysten i Kenya, nord for Mombasa, ikke så langt fra den Somaliske grensen. Dette er en av de eldste og best bevarte swahili-bosetningene i Øst-Afrika. De hvite korallstenshusene er prydet med store vakkert utskårne dører av mangrovetrær. Øyen er uten veier og transport skjer med båter - dhow og esler som gatene er fulle av.


Byen ble etabler av arabiske handelsmenn en gang mellom 800-1200 tallet. Lamu var et senter for slavehandel og faktisk var slaveri lovlig frem til 1907. De historiske bygningene er fra 1700-tallet. Lamu er Unesco World Heritage site.


De fleste tenker nok på Zanzibar når de tenker på swahilikulturen men både Mombasa for ikke snakke om Lamu er sterke swahilibastioner. Lamu er på mange måter Zanzibar for 50 år siden.


Det er morsomt å gå rundt i de trange smugene å se på håndverkerne som fortsatt sitter i sine små verksted langs gaten.


Lamu har flotte strender, du kan ta en båt ut til revet hvor du kan dykke/snorkle og det er fint å leie sykkel og sykle rundt - litt tungt da veiene er beregnet for esler og består stort sett av sand.Hvor kan du bo?

Vi valgte å bo på det lukseriøse The Majlis Beach resort. Hotellet har 25 rom fordelt på 3 villaer som ligger nydelig til på stranden. Hver villa har et eget svømmebasseng så her blir det ikke trangt om plassen. Hotellet er holdt i tradisjonell swahili-stil.


Et annet kjent hotell på Lamu er Peponi,


En dag tok vi en båttur ut til revet hvor vi dykket/snorklet og fisket. Etterpå var det picknick på en øde øy, dvs pga Id feiring var vi de eneste turistene på øya så vi hadde den helt for oss selv!


Vi leiet også sykler for å få litt mosjon og for å se litt mer av området, frodig og flott natur, men litt tungt å sykle i all sanden.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page