top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Kenya - safariens vugge

Oppdatert: 19. feb. 2023Det var her det startet. Det var her de rike kom i begynnelsen av forrige århundre for å jakte på "The Big Five" ledelt av storviltjegere som Bror Blixen og Finch Hutton (mann og elsker til Karen Blixen), og det var her Karen Blixen bodde og skrev "Min Afrikanske Farm" og som senere ble til filmen "Mitt Afrika". Safaribegrepet ble skapt akkurat her i Kenya. Jeg tror at når de fleste tenker på safari så ser de for seg savannene i Kenya med tusenvis av dyr, vakre solnedganger og en GT foran bålet etter dagens foto-jakt, og det er akkurat så storslått og vakkert Kenya er. Dette er selve safaridrømmen!


Kenya ligger i Øst Afrika ved ekvator. Landet har 40 millioner innbyggere og antallet vokser raskt. Frem til 1963 var Kenya koloni under Storbritannia. Hovedstaden er Nairobi. Det mest kjente viltreservatet er Masai Mara, hvor den kjente gnu migrasjonen foregår hvert år mellom juni og august, men det er flere flotte reservater som Samburu, Tsavo, Amboseli, Lake Navasha med flamingoene og fulgle eldoradoet Lake Baringo med flere. Turisme er en viktig og økende næring for Kenya.


Størsteparten av Kenya ligger på en høyslette og derfor kan det være kaldt om morgen og kveld på safari, selv i den varme årstiden så ha med godt med klær. Det høyeste fjellet i Kenya er Mt Kenya på 5199 og er Afrikas nest høyeste fjell etter Kilimanjaro. Det er også mulig å bestige Mt Kenya.


Kenya har en lang kystlinje med flotte badestrender så det er vanlig å kombinere safari med noen dager med sol og strand. Mange kombinerer også safari i Kenya med den eksotiske krydderøya Zanzibar i Tanzania.


Kysten i Øst Afrika er preget av Swahilikulturen som er en blandingskultur av det Arabiske, Europeisk og Afrikanske og rundt år 1000 begynte swahili kulturen å vokse frem. Dog har indiske og persiske kjøpmenn drevet handel langs kysten av Øst Afrika for allerede 2000 år siden. Mye av handelen langs kysten var basert på slaver og elfenben. Det er også langs kysten at de fleste muslimene i Kenya i dag bor og selv om det bare er 11% muslimer så utgjør de 50% av kystbefolkningen. Forøvrig er Kenya et kristent samfunn,


De fleste tenker nok på Zanzibar når de tenker på swahilikulturen men både Mombasa for ikke snakke om Lamu er sterke swahilibastioner. Lamu er på mange måter Zanzibar for 50 år siden, små trange smug, de fantastiske utskårne dørene og endeløse strender. Biltrafikken i Lamu er nesten fraværende og det er esler som tar seg av transporten. Men, dette samfunnet er nok også i endring.


Hvor kan du bo?

Vi bodde på lodgen Olare Mara Kempinski. Dette regnes for å være en av de mest luksuriøse campene i Masai Mara. En flott lodge med 12, store romslige telt som har en deilig veranda hvor det er fint å nyte solen midt på dagen. Lodgen har også en stort svømmebasseng og selv i august gikk det flott an å bade.


Det som er særlig bra med denne campen er at den ligger i det private Olare Motorogi Conservancy, noe som betyr at det er få andre som har tilgang til området og derfor lite biler, noe som er en stor fordel i Masai Mara. Vi fikk virkelig nyte tiden sammen med en stor løveflokk som nettopp hadde "slaktet" 5 gnu - det er mye mat på savannene på denne tiden. Olare Motorogi Conservancy er et av de stedene i Masai Mara med laveste turisttetthet. Dette er et rikt løveområde og det er også mulig å se vildhunder og neshorn, men vi så ikke det på vår tur.


En annen camp jeg har fått anbefalt og som også ligger i Olare Motorogi Conservancy er:

Mara Plains som er svært populær og en av de beste campene i Kenya. Ønsker du å dra hit må du være tidlig ute!0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page