top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Kenya - Masai Mara - kampen for tilværelsen

Oppdatert: 8. jun. 2023Hvert år foregår verdens største dyrevandring fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya. Over 1,7 million gnu er på vandring etterfulgt av enorme flokker sebraer og ulike typer antiloper. Migrasjonen foregår fra juli-oktober og savannene er da helt dekket av kneggende gnu på jakt etter mat - et spektakulært syn som må oppleves.


Selve gnukryssingen, som mange snakker om, er over Mara elven. Migrasjonen og krysningen er uforutsigbare så det er vanskelig å vite akkurat når og hvor det skjer. Det er en farefull ferd dyrene legger ut på når de skal krysse elven. Mara har høy konsentrasjon av store krokodiller som ligger i vannet og venter på en godbit og på land ligger løvene og lurer. Masai Mara har en av de største løvebestandene i verden.


Det krever stor tålmodighet for å få opplevd en gnukryssing over Mara elven. Vi var heldig å fikk se kryssingen første gang vi dro til Mara elven, men vi ventet i ganske mange timer før dyrene endelig tok mot til seg og krysset. Ingen vet hva som gjør at dyrene krysser akkurat der og da. Vi så at dyrene stod lenge å vurderte et krysningspunkt før de plutselig ombestemte seg, sprang et helt annet sted og hev seg ut i vannet. Det ble et virvar av biler som fulgte etter dyrene, for ikke tro du er alene i Masai Mara for å se gnu-migrasjonen. Det er mye gnu men det et tett med mennesker også. Til tross for mye folk er dette så spektakulær og spennende opplevelse og Masai Mara er så vakker at det er verdt en tur. Jeg har vært fire ganger i Kenya og jeg skal tilbake!
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page