top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

En kulinarisk reise til København

Oppdatert: 27. nov. 2020

Det er alltid like hyggelig å komme til København. København er storslott, Kongens by, samtidig som den er intim, hyggelig og avslappet, full av restauranter, kroer, vinbarer, fine parker, Euopas lengste handlegate og ikke minst Tivoli. København er en deilig by å besøke!


København har blitt en stor gourmetby og er uten tvil Nordens kulinariske hovedstad da den har fleste restauranter med stjerne i Michelinguiden.


Årets første reise i 2019, gikk til København, i januar, for å nyte en av byens aller beste restauranter, den trestjerners Michelin-restauranten Geranium og å bo på byens beste hotell d’Angleterre. Søndag besøkte vi Statens Museum for Kunst (smk.dk) og spiste lunsj på Københavns eldste kro Hviid Vins Stue.


Hvor kan du bo og spise?

Geranium restaurant

Geranium var en stor opplevelse og tok mat til et annet nivå. Dette var kunst både når det gjaldt utsende og smaker, det er nesten umulig å beskrive hvor bra det var. Restauranten i seg selv er avslappet og hyggelig, i en lys, nordisk stil uten hvite duker. Det samme gjaldt gjestene, lite stivt, noen hadde pyntet seg, mens andre kom mer kasual kledt. Det var jo også morsomt at de serverte kaffe fra Tim Wendelbo – Norges store barrista og kaffeekspert.


Vi bodde på det ikoniske hotellet d’Angleterre fra 1735 . Dette hotellet regnes som det beste stedet å bo i København. D’Angeleterre er det eneste hotellet i indre København med innendørs svømmebasseng og det kom godt med denne gangen da være ute var dårlig og det var deilig å tilbringe litt tid i bassenget og spaet hvor det var nydelig å sitte og lese. I det hele tatt er dette et deilig hotell, med flotte rom (vi bodde på en Superior Junior Suite), topp service og nydelig frokost.


Beliggenheten er også suveren. Hotellet ligger på Kongens Nytorg, et stenkast fra det koselige Nyhavn med alle sine små kroer og spisesteder og Strøget, Europas lengste handlegate. Det er heller ikke langt å gå opp til Tivoli og Statens Museeum for Kunst som vi valgte å besøke denne gangen. Toget fra Kastrup stopper også like ved, på Kongens Nytorg og da er det 2 min å gå til hotellet.


Besøket ble avrundet med en sen lunsj på den koselige vinstuen og kro Hviid Vins Stue, som sies å være Københavns eldste fra 1723.


Hva kan du gjøre?

Etter en god frokost spaserte vi til SMK som er Danmarks nasjonalgalleri og inneholder både dansk og internasjonal kunst. Museet stiller blant annet ut mesterverker fra de internasjonale berømthetene Rubens, Matisse, Rembrandt, Picasso, Munch og El Greco, samt av danske kunstnere som Købke, Kirkeby, Hammershøi og Willumsen. Dette er et museum jeg anbefaler å besøke.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page