top of page
  • Writer's pictureVibeke

Steenberg – nyt livet på en vingård

Updated: 3 hours ago

Ønsker du å bo på en vingård? Bli ordentlig skjemt bort med god mat og vin? Være aktiv med å sykle, gå tur eller spille golf? Ja, da kan Steenberg vingård være noe for deg.

Steenberg er nok et av de flotteste stedene du kan bo. Ja, det er rett og slett en nytelse. Stedet er verdt en reise i seg selv og bo her gjerne to dager.


Steenberg vingård, fra 1682, er den eldste gården i Kapp området. Steenberg ligger i Constantia- dalen 20 minutter biltur uten for Cape Town. Steenberg er verdt en reise i seg selv og et flott sted å bo når du er i Cape Town.


Hotellet på vingården har 24 rom og er nylig pusset opp i en helt moderne stil. Spennende kontrast med det gamle historiske eksteriøret og det moderne interiøret. Det er ingen ting å si på rommenes størrelse og vårt rom hadde også en hyggelig liten terrasse hvor det var deilig å nye husets herlige Sauvignon Blanc.

Rommene på Steenberg er store og helt nydelige innredet. Her er det godt å bo!

Vi har bodd på Steenberg en gang før. Da fikk vi oppgradering til en av de aller største suitene, med egen basseng og innredet i typisk klassisk Dutch stil. Vakkert det også.

suite i klassisk Dutch stil

Svømmebassenget på Steenberg er en ro for sjelen med friskt og godt vann å kjøle seg ned i på en varm dag.


Hvor kan du spise på Steenberg?

Steenberg har to velrennomerte restauranter. Her, som så mange steder i Cape Town området, spiser du usedvanlig godt. Du kan enten spise på Tryn, en klassisk restauranten, oppkalt etter stedets første eier, eller på den moderne tapasrestauranten, Bistro 1682, hvor også vinsmakingen foregår.

Tryn, ligger i et av de vakre husene på gården
Utsikten fra Tryn er helt vidunderlig og maten like så.

Ønsker du et litt lettere måltid og å smake på vinene så tar du turen til Bistro 1682. Stedet ligger en 15 min. gange fra hotellet men de kjører og henter deg hvis du ønsker det. Til lunsj lørdag og søndag er Bistro 1682 fullt av folk og det virker som dette er stedet for å se og bli sett. Det var moro å observere menneskene og smake på vinen.

Bistor 1682 er i en helt moderne stil og dette er stedet for å se og bli sett.

Vinene på Steenberg er gode og særlig deres Sauvignon Blanc og musserende er kjente. Den musserende får du faktisk på polet. Når du bor på Steenberg er vinsmaking inkludert. Uansett koster ikke vinsmaking i Sør Afrika mye og glassene er rause. På Steenberg så vi heller ikke noe å spytte i og godt var det for hvem vil spytte ut god vin?

Lysekronen i smaksbaren på Bistro 1682 er et imponerende syn

Det er ikke noe å si på maten, alltid like lekkert!

Det er fine turveier på vingården og du får også lånt sykler. Det er heller ikke langt ned til False Bay eller Hout Bay og Chapmans Peak hvis du føler for å utforske området.

Steenberg ligger fin til mellom fjellene og med vinmarkene rundt.

Du kan også spille gold på Steenberg. Den 18-hulls golfbanen ligger utrolig fint til. Jeg er ingen golfspiller men det er flott å spasere en tur rundt banen tidlig på morgenen før golferne var ute.


Skal du besøke Steenberg bør du lese den spennende historien til Catharina, Tryn, som startet gården, hvordan hun kom til å eie gården og skjebnen til hennes fem menn, les mer på hjemmesiden https://www.steenbergfarm.com/hotel/.

Morgentur i soloppgangen


2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page