top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Sør Afrika - Pingvinene på Boulder Beach

Oppdatert: 25. nov. 2020Den afrikanske pingvinen finnes bare langs kysten av Sør-Afrika og er utrydningstruet. Et sted det er mulig å observere disse pingvinene på nært hold er Boulder Beach ved Simon's Town, en times kjøretur utenfor Cape Town. Hvis du skal på tur til Kapp det Gode Håp er det fint å ta turen om Boulder Beach på vei hjem.


Hvis du bor i Kalk Bay ta lilleputtoget som går langs strandlinjen til Simon's Town og taxi derfra. Dette må være en av verdens nydeligste tog-strekninger der toget slynger seg helt nede i vannkanten. Ikke ta toget midt i rushtiden da kan det være fryktelig fullt.


Skal du til Boulder Beach husk å ta med badeklær det er fint å bade her, men sjekk tidevannet så du ikke risikerer å komme når sandstranden er borte.


Du ser flest pingviner i perioden februar til august som er midt i hekketiden og aller flest ser du mellom mars og mai. Vi har vært her i mars og da er det pingviner over alt.


Du må betale for å komme inn.

Boalder Beach er oppkalt etter de runde store granittstenen som ligger langs stranden, boalders. Stenen er 540 mill år gamle.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page