top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Botswana - Magisk Mokoro tur i Okavango deltaet

Oppdatert: 17. jul. 2020Okavango Deltaet

Okavango er et av de mest spektakulære vildmarksområdene i Afrika og det største innlandsdeltaet i verden. Mesteparten av Botswana er ørken, Kalahariørkenen, og dypt inne i denne ørkenen finner du Okavango, et store våtmarksområdet.


Hvert år fylles deltaet med vann som strømmer fra høylandet i Angola. Allerede i slutten av mars starter vannet så smått å piple inn i deltaet og det er moro å se hvordan naturen sakte endres dag for dag med mer vann. Det kan også være krevende å kjøre når deltaet fylles med vann og vannet nesten flommer inn i bilen.


Deltaet er på sitt fulleste i juli og dette er kanskje den aller flotteste tiden å dra på safari i området. Okavango inneholder et ekstremt biomangfold, med en av verdens største konsentrasjon av dyr. Det er store flokker elefanter, bøfler, løver, hyener, leoparder, geparder, villhunder og mange ulike antiloper. Det er flodhester og krokodiller i elver og vann, for ikke å snakke om et yrende fugleliv.


Skal du til Okavango må du stor sett fly, noe som gjør denne destinasjonen enda mer eksklusiv med få turister og enorme mengder dyr.


Magisk tur med mokoro

En av de beste opplevelsene i deltaet er en tur i mokoro. I mange camper er det mulig å komme ut på vannet med motorbåt og mokoro også i den tørre tiden. Mokoro er en tradisjonell kano, før i tre nå i aluminium eller glassfiber. Lokalebefolkningen brukte mokoroen til å jakte Lechwe, en våtmark antilope, for mokoren kan manøvreres helt lydløst. Det er stillheten som er så fantastisk når en ute i mokoro, bare gli helt stille på de smale vannveiene gjennom papyrusen og se på alle vannliljene, de små froskene og African Jacanas, fugler som spaserer på vannet. Kanoene følger vannveier som er fri for hippoer, krokodille og elefanter så dette er helt trygt.


Solnedgangene er magiske, når du er ute på vannet i deltaet, bare se selv!
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page