top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Cape Town – besøk den sjarmerende fiskerlandsby Kalk Bay

Oppdatert: 30. nov. 2023


Besøker du Kalk Bay kan du se de fargerike badehusene.

Kalk Bay er en liten fiskelandsby rett utenfor Cape Town og ligger ved den store bukta False Bay, med sine endeløse strender. Stedet er sjarmerende med sine gamle fargerikt hus, gode restaurantene og morsomme butikker. Her spilles det jazz og raggy på uterestaurantene og det kan bli ganske livlig en fredag og lørdags kveld.


Dette er et avslappet sted med en litt bohemsk stil. Det er deilig å tilbringe noen late dager i sjarmerende Kalk Bay.

Fiskebåtene kommer fortsatt inn til Kalk Bay. Selv om fisket er sterkt begrenset, er fisketorget fortsatt aktivt og moro å besøke. På kaia kan du også se sel.

I Kalk Bay er det endeløse sandstrender. Da dette er det Indisk Hav er vannet også varmt nok til å bade i. De viktorianske fargerike badehusene som du sikkert har sett på bilder fra Cape Town ligger langs strendene i Kalk Bay og Muizenberg. Strendene her er også et eldorado for surfere. Er du glad i å surfe er det flere steder du kan leie utstyr.

Havet er ganske røft her så derfor er det bygget flere "tidel pools" hvor det er trygt å bade.


Hvor kan du bo i Kalk Bay?


Oppholdsrommet i Homestead har deilige myke møbler og med fantastisk utsikt over havet.

I St. James ved Kalk Bay har Rovos Rail to små gjestehus, Manor House, og Homestead. Begge stedene har kun 6 rom og er aldeles nydelige.

Er du tidlig oppe kan du nyte denne fantastiske utsikten fra terrassen på Homestead

Homestead leies kun ut som en enhet og ikke som enkeltrom, slik var det ikke tidligere. Vi var ekstremt heldige på vår siste tur å fikk bo på Homestead likevel selvom vi bare var fire stykker. Jeg elsker dette stedet, med de flotte rommene, jøutsikten og avslappende atmosfære. Her er det bare å nyte.

St.James Manor Guest House er et elegant og staselig sted med store flotte store suiter. Det er ikke sjøutsikt fra alle rommene på Manor House så pass på at du får et av rommene som vender mot havet. Dette er også et meget bra sted å bo..

Stuene i Manor Guest House er staselige

Begge stedene har svømmebasseng og det er en kort rusletur inn til restaurantene og badestrendene er 2 minutter unna.


Hvor kan du spise i Kalk Bay?

Habour House

Habour House er en ikonisk fiskerestaurant i Kalk Bay og som du også finner på V&A Waterfront. Det var imidlertid i Kalk Bay den startet. Restauranten ligger nydelig til helt nede ved sjøen og rett ved fiskemarkedet. Her må du bestille og sørg for at du får et vindusbord og kom litt tidlig så du kan nyte utsikten før det blir mørkt.


Olympia Café

Blåskjellene og skaldyrpasten her er bare helt himmelsk!

Olympia Cafè er en tradisjonsrik og kjent cafe i Kalk Bay. Menyen varieres daglig, men de er spesielt kjent for sine skalldyrretter. Et uhøytidelig, fargerikt sted med fantastisk mat.


Rundt hjørnet har de også et bakeri hvis du bare vil kjøpe med deg noe enkelt å spise.


Satori

Satori er en av nykommerne i området. Her serveres italiensk mat og pizzaen er meget god. Et enkelt, uhøytidelig sted og populært. Her var det stappfullt av folk hele tiden.


Brass Bell

Brass Bell, en annen hyggelig restaurant som ligger helt i sjøkanten. Ikke fullt så fancy som Harbour House, men en god restaurant.


Strandfiske i False Bay - Treknet

Det tradisjonelle Treknet fiske langs strendene i Muizenberg har pågått i mer enn 300 år. Før 1975 var det 100 lisenser for Treknet fisking, men nå er det bare 5 lisenser igjen. I dag er dette det eneste fisk som er lov i fals Bay da havet her er en fredet marintreservat.


Muizenberg, en kort spasertur fra Kalk Bay og det er et yrende liv langs strendene og mye å se særlig på søndager.


Lilleputtoget til Simons Town

Lilleputt toget fra Cape Town sentrum til Simons Town går rett forbi. Togturen er helt unik da toget går helt nede i vannkanten og med fjellene rundt, blir det en naturskjønn opplevelse. Fra Simon's Town er det en kort tur med taxi ut til Boulder Beach for å se på pingvinene. Det er best å ta toget en søndag da det er færre folk.


0 kommentarer

Comments


bottom of page