• Vibeke

Cape Town - Kalk Bay - Sjarmerende fiskerlandsby

Updated: Nov 8, 2019Kalk Bay er en liten fiskelandsby rett utenfor Cape Town og ligger ved den store bukta False Bay. I dag er Kalk Bay et av Cape Towns mest eksklusive boområder og et hyggelig lite sted å besøke og spise på en av de mange gode restaurantene. Fiskebåtene kommer fortsatt inn til Kalk Bay, selv om fisket er sterkt begrenset, er fisketorget fortsatt aktivt og moro å besøke. På kaia kan du også se selhundene. Kalk Bay har bare en liten gatestubb, men det er mange flotte butikker her.


I Kalk Bay har du endeløse sandstrender og her er vannet varmt nok til å bade da dette er det Indiske havet. På andre siden utenfor Cape Town hvor Atlanterhavet står rett på, er vannet derimot iskaldt! De viktorianske fargerike badehusene som du sikkert har sett på bilder. er i Kalk Bay.


Lilleputt toget fra Cape Town sentrum til Simon's Town går rett forbi. Jeg anbefaler denne togturen. Det er en spesiell opplevelse da toget går helt nede i vannkanten og med fjellene rundt, blir det en naturskjønn opplevelse. Fra Simon's Town er det en kort tur med taxi ut til Boulder Beach for å se på pingvinene.


Vi trives godt i Kalk Bay og bor ofte her et par netter i et av Rovos Rail sine gjestehus, Homestead eller Manor House se omtale nedenfor.


Strandfiske i False Bay - Treknet

Det kommersielle fiske i False Bay er linefiske fra båt og det tradisjonelle Treknet fiske langs strendene som har pågått i mer enn 300 år. Før 1975 var det 100 lisenser for Treknet fisking, men nå er det bare 5 lisenser igjen. Det er på de lange strendene som begynner i Muizenberg, en kort spasertur fra Kalk Bay du kan se dette spesielle fiske foregår. Det er i det hele tatt et livlig liv langs strendene særlig på søndager.
Restauranter

Habour House: En ikonisk Kalk Bay fiskerestaurant. Habour House finner du også på V&A Waterfront, men det var i Kalk Bay den startet. Restauranten ligger nydelig til helt nede ved sjøen rett ved fiskemarkedet. Her må du bestille og sørg for at du får et vindusbord og kom litt tidlig så du kan nyte utsikten før det blir mørkt.


Brass Bell: En annen hyggelig restaurant som ligger helt i sjøkanten. Ikke fullt så fancy som Harbour House, men en god restaurant.


Olympia Cafè&Deli: Dette er en tradisjonsrik og kjent cafe og deli i Kalk Bay, de serverer også middag. Vi har ikke vært her, men vi har fått den anbefalt av venner som nettopp har besøkt stedet. Et uhøytidelig og fargerikt sted som ligger i hovedgaten.


Overnattingssteder - Rovos Rails Gjestehuser i St James

I St. James ligger Rovos Rail sine tre små gjestehus på rekke og rad. St James er en kort rusletur fra hovedgaten i Kalk Bay. Vi har bodd på to av gjestehusene; Manor House, og Homestead, begge har kun 6 rom. Å bo her er som å bo hjemme. Personlig foretrekker jeg Homestead på grunn av den flott sjøutsikten. Alle gjestehusene har svømmebasseng og drikkevarer er gratis. Homestead har også kjøkken. Det er et flott alternative å bo i Kalk Bay når du besøker Cape Town, det er kort å komme seg inn til byen. Vi har ofte bodd her et par dager. Badestrendene ligger rett nedenfor hotellene.0 comments