top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Franschhoek – vin og mat i verdensklasse

Oppdatert: 30. nov. 2023Elsker du mat og vin er Franschhoek et sted du bare må besøke!


Midt i hjerte av Sør Afrikas vindistrikt, én time utenfor Cape Town, finner du Franschhoek, en liten, hyggelig by som ligger vakkert til mellom vinåkrene og høye fjell. Kjent for sin mat og vin i verdensklasse.

Dutch Reformed Church

Langs hovedgaten, Huguenot Road, finner du gallerier, restauranter og eksklusive butikker.


Dette er en trygg by så ingen fare å gå ut om kvelden.

Det er hyggelig å rusle rundt i hovedgaten i Franschhoek

Franschhoek er også en usedvanlig vakker by med alle sine hvite Cape Dutch hus. Det var Hugenottene som flyktet hit fra Frankrike sog grunnla byen i 1688 og som tok med seg arkitekturene, mat og vinkunnskapen. Bildet nedenfor er av byens rådhus.


Du kan helt fint å dra på dagstur hit fra Cape Town, men hvorfor ikke heller bo på et av de mange hyggelige hotellene i byen? Nedenfor kan du lese om vårt favoritt hotell. Skal du virkelig nyte dette flotte stedet så anbefaler jeg to netter.


Vi har besøkt Franschhoek i 2012, 2018 og i mars 2022 så dette innlegget er helt oppdatert.

Hugenott Monumentet, minnesmerket over Hugenottene som grunnla byen i 1688

Besøk vingårdene i Franschhoek

Nyter herlige bobler på Mont Rochelle. Franschhoek er særlig kjent for musserende vin


Det er mange fantastiske vingårder rundt Franschhoek. Ja, mange ligger praktisk talt inne i byen og du kan gå til flere av gårdene, slik som Mont Rochelle vi besøkte på vår siste tur.

Franschhoek er omringet av vingårder

Vi pleier å leie sykkel og sykle til vingårdene som ligger tett rundt byen: La Motte, Rickety Bridge, Grand Provence og Mont Rochelle. Det er korte avstander mellom gårdene og flotte veier å sykle på.


Flere av vingårdene har overnattingsmuligheter, gode restauranter, kunstgallerier i tillegg til vinsmaking så det er virkelig verdt å ta en tur.


Det er sykkelutleie i byen og hotellene har ofte sykler til låns.

På terrassen til vingårdenMont Rochelle kan du nyte deilig mat og vin.

Hvis du ikke vil sykle eller gå kan du kan ta The Wine Tram som tar deg med til flere av vingårdene rundt Franschhoek. Jeg har ikke prøvd dette, men det ser ut til å være en flott måte å få smakt seg gjennom vingårdene.

Vingården Rickety Bridge ligger nydelig til blant blomster og vinranker

La Motte ligger som så mange av vingårdene vakkert til i en stor hage. La Motte vinen selges også i Norge. Gården har vinsmaking, en meget god restaurant og et vakkert og interessant galleri det er verdt å ta seg tid til å se.

La Motte er ikke bare en vingård, men har også mye kunst du kan nyte.

Grand Provence er nok en praktfull vingård med en stor park full av statuer og installasjoner. Grand Provence har også et stort galleri. Et sted som bør besøkes!

Et av de mange kunstverkene på Grand Provence

Det er en deilig følelse å kunne sykle fra vingård til vingård. Kanskje det blir litt sjangling etterhvert?

Grande Provence er et sted som bare må besøkes både for vin, hage og kunst

Hvor kan du spise i Franschhoek?

Østers med Granny Smith, chilli og gurkemeie.

Franschhoek regnes som Sør Afrikas gourmet hovedstad så dette er et sted du spiser virkelig godt! På vår siste tur til Franschhoek besøkte vi to restauranter, La Petite Ferme og EPICE. Skal du ut og spise i Franschhoek anbefaler jeg at du bestiller bord i forveien, stedet er populært!


EPICE

Biffkraft tilsatt karve og kardemomme servert med et himmels brød og øl!

Epice betyr krydder og maten her er inspirert av kokketeamets reise til India, Spania, Mexico, Japan og også Danmark. Hver rett var inspirert av et krydder, nydelig sammensatt og på ingen måte sterkt. EPICE er virkelig "fine dining" samtidig som er det er uhøytidelig og avslappet.

EPICE er en søsterrestaurant av La Colombe som regnes som Sør Afrikas aller beste restaurant.


Hadde restauranten lagt i Europa er jeg sikker på at stede hadde hatt en Michelinstjerne, men ingen restauranter i Afrika har det enda.


Er det dyrt å spise på EPICE? Du får seks retter for 550,-kr så det er vel så ille?


La Petite Ferme

Hyggelig å sitte sammen med gode venner og nyte mat, vin og solnedgang.

La Petite Ferme er restaurant, nydelig hotell og vingård. Vinen dere er svært anerkjent og så er kjøkkenet. Her kan du virkelig nyte livet mens du koser deg med den gode maten, vinen og den spektakulære solnedgangen.


Dette er et flott sted å besøke både til lunsj og middag. Jeg foretrekker middag hvor jeg får solnedgangen med på kjøpet!


Hvor kan du bo i Franschhoek?

La Petite Ferme er et utrolig sjarmerende hotell, må bare oppleves.

La Petite Ferme er en perle av et hotell. Det ligger usedvanlig vakkert til opp i åsen, med utsikt over Franschhoek og vinåkrene Hotell er lite med bare 11 suiter. Vi bodde i det som heter Manor House som har 4 fantastiske rom og som deler et deilig svømmebasseng. Rommene er helt nydelig innredet og utrolig store. Hvert rom har egen veranda med solstoler.


Vi bodde på Bridal suite, mens våre venner bodde på The Library suite.

Utsikten fra La Petite Ferme er storslagen!

La Petite Ferme er et hotell som bare må oppleves!


Jeg har prøvd å få rom her flere ganger og endelig lykkes jeg. Ønsker du å bo her, bestill i tide!

Bor du i Manor House deler du bassenget kun med tre andre rom.

Le Petit Ferme ligger 2 km utenfor Franschhoek sentrum, en ca 25 minutter spasertur. Hotellet transporterer deg også ned til sentrum og henter deg igjen. Du kan også låne sykler.

Fra terrasse til rommet ditt kan du nyte utsikten over dalen

Ønsker du å bo sentralt midt i Franschhoek er The Last Word et godt alternativt. Dette er et hyggelig, lite hotell med bare 10 meget store rom. Hotellet har et fint svømmebasseng og en liten takterasse med solstoler.

Det er deilig å sykle mellom vingårdene i Franschhoek0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page