• Vibeke

Tokyo på tre dager

Updated: Nov 19, 2019


Tokyo Sky Tree og Asahi bryggeriet med The Golden Flame, utsikt fra Asakusa

Tokyo, verden største by, med 13 mill innbyggere, er enorm og til tider er det trangt om plassen. Allikevel er Tokyo en velorganisert by hvor menneskene tar hensyn til hverandre så derfor virket den egentlig ikke stressende. Tokyo har forbausende mange rolige steder, flotte parker, hyggelige nabostrøk med små lave hus. Tokyo har uendelig mye å by på!


Hva skal du se og hvordan kommer du rundt i Tokyo

Det store spørsmålet er - hvordan ser du Tokyo på tre dager? Det enkle svaret er, du må velge! Hva du velger avhenger selvfølgelig av hva du er interessert i og hvor du bor, hva er det lett å få med seg. Undergrunnen er veldig effektiv så det er greit å komme seg rundt. Vi hadde privat guide alle dagene og det gjorde at vi fort og enkelt fikk sett byen og vi lærte mye. Ønsker du å reise på egen hånd, så bør ikke det være noe problem da byen er relativt enkel å navigere i. Jeg anbefaler bare at du får noen til å vise deg det grunnleggende så kan du fint klare deg selv. Lonely Planets Best of Japan, Top Sights, Authentic Experience har gode kart over hovedattraksjonene og undergrunnen.


Nedenfor beskriver jeg det vi gjorde. Jeg vil også si i fra om det er noe jeg mener du godt kan kutte ut. Jeg tar utgangspunkt i Asakusa, hvor vi bodde på The Gate hotel by HULIC, Asakusa. Jeg anbefaler både hotell og strøket.


Dag 1: Gamlebyen Asakusa med Sensoji Tempelet og Odaiba, den nyeste bydelen

Lander du tidlig på morgenen som vi gjorde, så bruk dagen til å slappe av og rusle rundt i strøket du bor. For oss ble dette Asakusa.


Asakusa blir kalt den lave byen for her er det ingen veldig høye hus, dette er det gamle Tokyo.. Asakusa er et gammelt arbeiderstrøk og i dag fremstår det litt som Grünerløkka, litt hipster. Området preges av det store Sensoji Tempelet som er Tokyos eldste. Tempelet har sine røtter helt tilbake til 645 e.kr, men branner og bombingen under 2.verdenskrig, betyr at bygningene er relativt nye rekonstruksjoner fra 1960.-tallet.


For å komme til tempelområdet kan du gå gjennom Kaminarimon gaten. Da kommer du til en gate full av små salgs- og matboder som leder opp til selve tempelet. I dag er bodene rettet mot turister, men opprinnelig var dette salgsboder for pilegrimene som skulle besøke tempelet.
Tokyo Sky Tree: Dette er verdens nest høyeste konstruksjon på 634 m og gir en fantastisk utsikt over Tokyo. Hvis været er klart er det absolutt verdt å ta en tur og du kan da se Mt Fuji. Ellers vil jeg si at å besøke Tokyo Sky Tree ikke er et "must", det er andre steder du får flott utsikt over Tokyo, som for eksempel The Gate Hotel og Asakusa Cultural Tourist Information Center flott utsikt.


Når du er i området, så ta turen innom Asakusa Cultural Tourist Information Center, den største turistinformasjonen i Tokyo. Her kan du se oppvisning med ekte Geisha gratis og oppleve opptreden av en Hohkan. En Hohkan er en mann, kledd ut som dame som opptrer sammen med Geishaene. Tidligere var det 470 Hohkans i Japan, men nå er det bare 6 utøvere igjen og samtlige er i Asakusa. Du finne fortsatt Geishaer i Asakusa som et av de få stedene i Tokyo.Vi var heldige og fikk med oss opptreden av både Geishaer og en Hohkan, en flott oppvisning. Senteret har også en utrolig flott arkitekturen, både inne og ute og for fin utsikt så gå opp på takterrassen,Asakusa er et hyggelig område å spasere rundt i, små trange smug, fine butikker som selger alt mulig rart.og du får mye god street-food .


Du kan jo også prøve den kjente Gyükatsu restauranten. Vi spiste på en av de mange små gaterestaurantene og snackset litt i bodene, som Takoyaki (fritterte blekksprutballer).


Asakusa er et hyggelig, uformelt sted som vi likte godt.


Odaiba: Har du lyst til å utforske mer denne dagen kan du dra til Odaiba. Tokyos nyeste distrikt. med handlesentre, museer og fornøyelsesparker. Her får du sett byen fra en litt annen vinkel. Du kan ta monorailen, Yurikamome, fra enten Tokio Station eller Asakusa.Station, turen er flott.The Venus Fort shopping mall

Dag 2: Yanaka Reien, Tokyo National Museum, Ueno Parken


Vi startet dagen med å spasere rundt gravplassen Yanak Reien, nord, vest for Asakusa. Dette skal være et av de beste stedene å se kirsebærblomstringen. Yanaka Reien området er også et av de få stedene i Tokyo hvor du kan se den gamle trehusbebyggelsen. Dette er et fredfylt sted midt i Tokyo. Vi var innom et konditori og fikk vår første smak av japansk grønn te, som er pulveriserte grønne teblader. Fra Yanak Rein er det en kort spasertur ned til Tokyo National Museum og Ueno Parken.Tokyo National Museum. Samling med japansk kunst med keramikk fra oldtiden, buddhistskulpturer, samuraisverd, kimonoer med mer. En liten kuriositet er at her ser du de små figurene, netsuker, som boken "Kaninen med ravøynene", av Edmund de Waa, sentreres rundt. En bok det er verdt å lese selv om den ikke spesifikt handler om Japan.


Ueno Parken Fra museet spaserte vi inn i selve parken. Dette sies også å være et av de beste stedene å se kirsebærblomstringen. Den lille innsjøen er dekket av lotusblomster, disse blomstrer i august - det må være et fantastisk syn!

Shibuya Crossing.og Meiji Shrine: Hvis du ønsker å gjøre mer denne dagen kan du ta turen til Shibuya Crossing.og Meiji Shrine (vi var ikke her).

Shibuya krysset sees best ovenfra. Dette kan du gjøre ved å gå opp på Shibuya crossing view - Mag's Park, 100 YEN, ca 80 kroner. Du kan sikkert også gå opp i en av de mange butikkene eller kafeene gratis, men kom deg opp i høyden.


Vi var også på båttur, men etter min mening kan du godt hoppe over det.Dag 3: Tsjukiji fiskemarked, Ginza, Imperial Palace, Akihabara


Tsjukiji fiskemarked: Jeg liker å spasere rundt på matmarkeder når jeg er på reise, så derfor dro vi på tur til Tsjukiji fiskemarkedet. Fiskeauksjonen, som dette markedet var så kjent for, er nå flyttet lengre ut av byen til Toyosu, men selve markedet og salgsbodene og restaurantene er fortsatt her, eierne nektet å flytte. Markedet ligger bare ca 20 min å spasere fra Ginza.

.Noe av det mest imponerende var å se knivbutikkene, her var det et rikholdig utvalg av kokkekniver. Ikke minst var det interessant å se hvordan de slipte knivene. Dette er håndverk av ypperste klasse.Vi så alt av fisk, skalldyr, frukt og grønnsaker. Ekstra gøy var det å se de store tunfiskene og ikke minst en ekte wasabirot!


Tsjukiji markedet er absolutt verdt å besøke. Ikke spis for mye til frokost for her er det flott å unne seg noen smaksprøver og for eksempel ta en seafood breakfast.Ginza: Spaser rundt i strøket å se på de flotte bygningene og varemagasinene. Her finner du mange av de virkelig gode restaurantene. Vi besøkte Teppanyaki restauranten Ginmeisui Ginza. Teppanyaki er en favoritt. Det er hyggelig å sitte rundt disken mens kokken lager mat og å se på de fantastiske ferdigheten, her kuttes., hakkes og danderes det. Det spesielle denne kvelden er at vi for første gang smakte Kobe biff - ubeskrivelig godt!Imperial Palace: 26.november 1868 overtok keiseren palasset fra den siste shogun. Keiseren bor fortsatt her. Det er ikke så mye du ser av palasset, men det er et fint område å spasere rundt i.Akihabara. Dette er Tokyos geek-område og her finne du video-games, tegneseriebutikker og alt innen elektronikk. Det var moro å spaser gjennom de smale bakgatene med utallige boder hvor du finner alt innen elektroniske dubeditter og deler, Stedet for tegneseriefan og elektronikk geeker, men moro for alle å spase rundt for å se.Hvordan komme seg rundt

Bruk undergrunnen det er lett å orientere seg og alt er godt merket. Nede på undergrunnen finner du oversikt over gater og severdigheter og hvilke utgang du skal bruke.


Taxi er billig og trygt, men drosjesjåførene er ofte dårlig kjent. Guiden rådet oss til ikke å ta drosje med mindre vi kunne nevne et landemerke i nærheten av dit vi skulle og selv komme oss videre. Vi gjorde dette en gang vi skulle ut på restaurant og da gikk det bra, men drosjesjåføren kunne ikke kjøre oss til restauranten, og dette er en av de mer kjente i Tokyo.


Alt i Tokyo er nå merket på engelsk. Dette er en del av forberedelsene til OL i Japan neste år.


Till Asakusa går det direkte linje til Narita flyplassen, Asakusa line.


0 comments