top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Skulpturparken i Hakone - verdens vakreste?

Oppdatert: 14. apr. 2020



På programmet vårt i Hakone stod det at vi skulle til Hakone Open Air Museum. Dette trodde jeg var et folkemuseum ala Bygdøy. Så litt trøtt og kald etter jakten på Mt Fuji var det flere i vår lille gruppe som ønsket å gå rett til hotellet, men så hørte jeg guiden nevne kunst og da ble jeg mer interessert. Jeg er glad i kunst og jeg hadde lest at det skulle være et bra kunstmuseum i Hakone. Så jeg satte ned foten, jeg ville på kunst museet, de andre måtte bare følge med.



Vi kom inn i parken og det ble bare en WOW opplevelse. For det første var parken i god japansk tradisjon, utrolig flott og så var det alle skulpturene. Her var det verker av de mest kjente japanske og internasjonale kunstnerne som Rodin, Picasso, Miro, Moore og mange flere. Tilsammen 120 moderne skulpturer er permanent utstilt her.




Innerst i parken ligger Picasso Paviljongen hvor du finner en av verdens største Picasso utstillinger, mye keramikk, men også bilder og tegninger. Like ved siden av finner du Symphonic Sculpture, et rundt tårn med glassmalerier du kan gå inne i og opp på toppen for utsikt - helt magisk.





Hakone Open Air Museum ble etablert i 1969


Hvis du noen ganger kommer til Hakone så må du sørge for at du får noen timer i denne vidunderlige parken.




0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page