top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Kyoto - bo som en prins, Royakan Yoshida Sanso

Oppdatert: 25. nov. 2020En royakan er matriakalsk, de styres av kvinnene.og Yoshida Sanso styres av mor og datter.

Vi banker forsiktig på en anonym dør, alt er stille, så glir døren sakte til side og der står en blid kvinne og vi får et strålene - welcome! Vi følte oss hjertelig velkommen fra første stund, det var som å komme hjem til gode venner.


Kyoto bodde vi en natt på Royakan Yoshida Sanso. Huset som royakanen ligger i har tilhørt en prins, onkel til den forhenværende Japanske keiseren, Akihito. Huset ble bygd i 1932 og er japansk arkitektur på sitt beste, royakanen er nydelig. Yoshida Sanso ligger litt utenfor sentrum ved Mt Yoshida, øst i byen så utsikten er storslått. Royakanen har 4 rom - tre i hovedhuset og ett i et eget lite hus i hagen. Du deler toalett og bad men det fungerte utmerket.


En royakan er et tradisjonelt Japansk vertshus og det inkluderer vanligvis frokost og middag. . Å bo på en royakan er mer som å bo i et hjem enn på hotell. Når det sagt er det mange som kaller seg royakans, men som ligner mer på store hotell, som stedet vi bodde på i Hakone, men det var veldig flott likevel.


Når du bor på en royakan får du utdelt en enkel kimono, yukata og om vinteren får du også en jakke til å ha over. Disse plaggene bruker du under hele oppholdet også til middag, selv på store hotell-lignende royakan. Husk at yukataen skal legges venstre over høyre (motsatt vei brukes til begravelser). Det er veldig behagelig å kunne gå kledd på denne måten.

I en royakan sover du på tradisjonelle japanske senger, futons, som rulles ut om kvelden. Vi fant de meget komfortable selv med dårlige rygger. På gulvet i soverommet er det tatami-matter og du må ta av deg tøflene utenfor rommet. Skoen setter du fra deg utenfor huset og du får tøfler som du bruker inne, men ikke på soverommet - der er det kun sokker. På toalettet er det egne toalett-tøfler, så det er lett å gå i surr.Middagen er et kapittel for seg og var helt fantastisk. Det serveres det som kalles Kyoto kaiseki cuisen. Maten består av mange småretter av de ferskeste lokale råvarer og hver rett er som et lite kunstverk. Det er også mulig å komme her for å bare spise middag.I hagen ligger Shinkokan Cafê. Her kan du få en kopp kaffe etter frokost. For til frokost får du kun te. Det var deilig å sitte her, nyte kaffen, utsikt og nydelig musikk. Shinkokan Cafê er også åpen for gjester utenfra.


Royakanen ligger i japansk hage med flott utsikt. Dette var et fantastisk sted å tilbringe et døgn. Det er dyrt men verdt hver krone.I

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page