top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Japan – en rundreise i kontrastenes land

Oppdatert: 30. nov. 2023


Geisha i Tokyo

Japan er et land fylt av kontraster, høyteknologi og eldgammel kultur, moderne storbyer, templer, vakker natur, hager, varme kilder - jeg kan ramse opp i det uendelige hva dette landet har å by på. For ikke å snakke om maten - en nytelse for både gane og syn.


Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente meg av Japan, men landet overrasket utrolig positivt. Det var vakkert, velorganisert, lett å komme seg rund og utrolig hyggelige og hjelpsomme mennesker. Japan er et sted jeg vil komme tilbake til.

Reisen vår

Vi var på en 10 dagers rundtur i Japan i midten av oktober 2019. Å besøke Japan på 10 dager ble litt hektisk og jeg vil anbefale å legge til et par dager slik at du får litt mer tid til å gå rundt å se deg om i ro og mak. Vi var 3 dager i Tokyo, 2 dager i Hakone, 3 dager i Kyoto hvorav vi brukte 1 dag i Nara, 1 dag i Mt Koya og til slutt en overnatting i Osaka før hjemreise.


Nedenfor er en kort oppsummering av turen vår. Det kommer flere innlegg fra Japan - så følg med hvor jeg bland annet vil skrive mer detaljert om de stedene vi besøkte.

Tokyo

Tokyo, verdens største by med 13 mill innbyggere, hypermoderne arkitektur, templer, god mat og flotte parker. Det var lett å komme rundt i Tokyo da undergrunn og bussystem er godt utbygd og godt merket også på engelsk. Men det er en stor by i utstrekning så det tar tid å komme seg rundt. Tokyo er en trygg storby og utrolig ren.


Severdigheter: Asakusa, det gamle Tokyo med Sensoji Tempelet, Ginza, det eksklusive strøket med flotte restauranter, Tsukiji fiskemarked, Tokyo Sky Tree, verdens nest høyeste struktur på 634 m, Imperial Palace, Ueno Parken, Tokyo National Museum, Shibuya krysset, Meiji Shrine, besøk de ulike bydelen.

En av de mange små spisestedene i Asakusa

Sensoji Tempelet

Hotell: The Gate hotel by Hulic, Asakusa. Flott takterrasse og bar med utsikt over Tokyo, god restaurant med enkle retter, fine rom. Lørdag kveld var det flott live-band, jazz. Asakusa var et hyggelig sted å bo. Anbefaler både strøk og hotellet. Det går undergrunnsbane fra Narita flyplassen rett til Asakusa, med Asakusa line.


Restauranter: Vi spiste Teppanyaki med Kobe biff på restaurant Ginmeisui Ginza. Begge restaurantene kan jeg sterkt anbefale. Restauranten Shiba Tofuya Ukai (du få mer enn tofu) ligger i et gammelt hus fra Edo-tiden i en japansk hage, rett ved Tokyo Tower. God mat i fantastiske japanske omgivelser.

restaurant Ginmeisui Ginza

Transport: Undergrunn. Taxi kan være problematisk, trygt men sjåførene er dårlig kjent. Vi fikk tipset at hvis vi skal ta taxi så oppgi enn severdighet i nærheten og gå derfra. Det gjorde vi en gang. Ellers er taxi billig.

Gatebilde i Tokyo

Hakone

Et feriested i fjellene utenfor Tokyo med varme kilder, flott natur og utsikt til Mt Fuji.


Serverdigheter: Lake Ashi med båt, utsikt til Mt Fuji, hvis du er heldig, Hakone Shrine, Hakone Owakundani med taubane, Hakone Open Air Museum med en stor Picasso paviljong, .en av de flotteste skulpturparkene jeg har sett.


Hotell: Royakan Kowakien Ten-yu. Et nytt, nydelig hotell i tradisjonell Japansk stil med utsikt over Hakone. Fantastisk onser/spa og meget god mat. Anbefales.

Mt Fuji med årets første snø

Kyoto

I Kyoto finner du det gamle Japan. I over 1000 år var Kyoto hovedstaden til den ble flyttet til Tokyo i 1868. Byen har over tusen templer i byen og firehundre Shinto shrines/helligdommer.

Kyoto er også en storby med 1,5 mill innbyggere, men føles liten og intim.


Serverdigheter: Den Gyldne Paviljongen, Kinkaku-ji, keiserpalasset, te-seremoni, Gion distriktet steinhagen i Ryoanji tempelet, Nanzenji templet et av Japan viktigste zen-templer, Arashiyama bambuslunden, heldagstur til Nara med alle sine templer og gamle trehusbebyggelse.


Hoteller:

Royakan Yoshida Sanso. Tidligere hjem til en prins, kun 4 rom. Vi bodde en natt her. Fantastisk mat. Anbefales sterkt, en opplevelse

Rihga Royal hotel: Hotellet ligger ved stasjonen så skal du ta toget en tidlig morgen er dette et helt greit hotell, men litt kjedelig strøk. Det er en god Teppanyaki restaurant i kjelleren.


Restauranter: Vi spiste på Royakan Yoshida Sanso og på Teppanyaki restauranten på Rihga Royal hotel. Ta turen til Ponto-cho gaten, en bitte liten trang gate som går langs elven, ved Shijo-bridge, her finner du mange hyggelige restauranter, jazz-kafeer og barer.

Det Gyldne Tempelet i Kyoto

Nara

Nara er Japans aller eldste hovedstad, 710-794, og er et sted det er verdt å besøke. Vi dro på dagstur fra Kyoto med tog.


I Nara spaserer du rundt i det store tempelkomplekset. Besøk Todaiji Tempelet som er verdens største trebygning og inneholder en 15m høye buddafigur fra år-700, spaser i parken med de 1000 rådyrene, besøk Nara National Museum, spaser rundt i den gamle byen med alle trehusene.Mt Koya

Koyasan er hovedsete til den Japanske Shingon/esoteriske buddhismen, som ble grunnlagt av munken Kukai og som etablerte et kloster i Mt Koya i år 816, Stedet har vært et viktig pilegrimssted i århundre. Dette er et vakkert, naturskjønt og stille sted lang oppe i fjellene. Stedet har naturlig nok utallige templer, men den spesielle opplevelsen er at du kan bo i et av de mange munkeklostrene, shukubo, og delta i morgenbønnen. Det tar 1 1/2 time med tog fra Osaka og litt lengre fra Kyoto så du kan gjøre det på en dagstur, men jeg anbefaler sterkt at du overnatte hvis du drar opp hit.


Severdigheter: Overnatte i et munkekloster, alle templene, naturen, Okunoin gravplassen


Hotell: Koyasan Onsen Fukuchiin, et munkekloster, shukubo, hvor du kan overnatte. Frokost og vegetarmiddag er inkludert. Maten var meget bra og ble nydelig dekket opp på rommet. De serverer øl og vin, men ikke kaffe, det får du inne i det lille tettstedet. . Anbefales sterk, en opplevelse.

Koyasan Onsen Fukuchiin

Okunoin gravplassen, Japan største og hvor mange av de store shogunene er gravlagt

Når er det best å dra til Japan

Den flotteste tiden å dra til Japan er under kirsebærblomstringen i slutten av mars/begynnelsen av april. Den andre toppsesongen er når det er høstfarger, i november. Disse to høysesong- periodene kan bli fryktelig folksomme og hotellene dyre. Guiden vår anbefalte å ikke komme på disse tidspunktene men gå for skuldersesongen som midten av oktober/begynnelsen av november og slutten av april til begynnelsen av juni (unngå The Golden Week 29. april-5.mai da har Japanerne ferie). Somrene er svært varme og tyfon sesongen er i september til begynnelsen av oktober. Vi unngikk akkurat årets fryktelige tyfon, men fikk se noen av ødeleggelsene.


Generelle tips

Guiding

Vi valgte å ha personlig guide på hele turen, bortsett fra i Osaka. Det er dyrt å ha guide i Japan men verdt hver krone. Du får bedre innsikt i kulturen, historien bak det du ser og det gjør logistikken enklere og mer effektivt så du kan få med deg mer på kortere tid. Tempo og interesser tilpasses dine ønsker. Vi hadde veldig dyktige guider som snakket godt engelsk. Vi var to par som reiste sammen.


Reisehåndbøker

Jeg liker å starte planleggingen til et nytt sted ved å kjøpe noen reisehåndbøker, med gode bilder. Til Japan kjøpte jeg to bøker og jeg synes var gode.

- Lonely Planet:'s best of Japan. Top Sights, Authentic Experiences

- Japan, Traveler's Companion av Rob Goss


Penger

Stort sett aksepteres kort, men på noen mindre restauranter må du ha penger så sørg alltid å ha med kontanter. Du kan ta ut kontanter feks på 7-E,even som finnes overlat, eller tilsvarende butikker.


Tipsing

I Japan gir du ikke tips noen steder. Det blir faktisk sett på som uhøflig å tilby penger på denne måten.


Stikkontakter

I Japan bruker de samme type stikkontakter som i USA (to flate pinner). Mange av hotellene låner ut adapter.

Transport

Det er ellers greit å komme seg rundt i Japan. Alt er velorganisert og godt merket.


Den enkleste måten å komme til Japan er å fly Finnair via Helsinki til Tokyo eller Osaka.


Royakan

Hvis du ønsker å bo på en royakan, et japansk vertshus, sjekk dette nettstedet LINK


Turen ble lagt opp og bestilt i samarbeid med Escape.

Vår reiserute. Tokyo, Hakone, Kyoto, Nara, Mt Koya, Osaka


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page