top of page
 • Forfatterens bildeVibeke

Reise til Afrika for første gang? 3 fantastiske safariområder å besøke

Oppdatert: 8. jan. 2023


Denne nydelige leopardungen så vi i Okavangodeltaet

Drømmer du om Afrika? Endeløse savanner med store flokker av dyr? Komme tett på løvene som dovent koser seg i solskinnet og løveunger som springer lekent rundt? Lete etter leoparden som sky gjemmer seg i buskene? Sitte musestille mens elefantflokken majestetisk beveger seg mot vannhullet? Og, ikke minst, avslutte dagen med en sundowner mens solen illrød stuper ned i horisonten. Dette er noe av det du kan oppleve på safari i Afrika.


Det store spørsmålet er hvilke land i Afrika skal du besøke, og hvilke viltreservater skal du velge – det er så uendelig mange muligheter. For å hjelpe deg litt på veien har jeg plukket ut tre populære og flotte safariområder som absolutt bør stå øverst på listen, Masai Mara i Kenya, Krüger i Sør Afrika og Okavangodeltaet i Botswana. Dette er også områder som fint lar seg kombinere med andre opplevelser som sol og bading, mat og vin og storby.


Andre forhold som gjør dette til gode steder å besøke er at de er relativt lett tilgjengelig, og at du kan dra dit mer eller mindre året rundt.


Gepardene trives godt på savannene i Masai Mara


KENYA – Masai Mara – den klassiske safari

Gnu-migrasjonen i Masai Mara er et spektakulært skue

Få steder er vakrere enn de åpne savannene i Masai Mara, safariens vugge. Dyreflokkene er enorme og horisonten uendelig. Dette er stedet for deg som drømmer om ‘’Out of Africa’’opplevelsen, en klassisk safari. Det er også her du kan oppleve den berømte og spektakulære gnu-migrasjonen, et skue det er verdt å få med seg engang.

Lodgene i Masai Mara er gode og finnes i alle prisklasser og aktivitetstilbudet er bredt. Det er spennende å besøke en masaiene og få et innblikk i hvordan de lever og hvorfor ikke prøve en luftballong-safari? En spesiell om noe dyr opplevelse.


Sjiraffene skuer utover de endeløse savannene i Masai Mara

Reiser du til Kenya så er det naturlig å tilbringe noen dager ved det Indiske hav – strendene her er blant verdens vakreste. Vær imidlertid litt kresen på hvor du velger å bo for noen steder er vel mye preget av masseturisme som det er greit å styre unna. Ønsker du noe ekstra spesielt så dra til swahilibyen Lamu, et Zanzibar i miniatyr og uten alle turistene. Vil du vite mer om Lamu så les Lamu - et levende swahilisamfunn.

Strendene på Lamu er fantastiske

Kenya er fantastisk, men det synes mange så utfordringen er at det kan bli vel folksomt. Dette kan du løse ved å bo i en av de mange private conservancies som opereres i samarbeid med de lokale landeierne, masaiene. I disse private områdene finner du ofte en håndfull små camper som gir muligheten for en mye mer unik safari hvor du slipper å treffe på horder av biler.


Beste tid å reise til Masai Mara

Du kan besøke Masai Mara hele året og ha fantastiske safariopplevelser. Likevel er det greit å være oppmerksom på følgende:

 • Juni-oktober: Beste tid for safari i Masai Mara

 • Juli-september: Gnu-migrasjonen og savannene er bugner av dyr

 • Juni-midten av august: Kalde netter, men solrikt og fint om dagen

 • November-februar: Litt regn og kan bli veldig varmt

 • Mars-mai: Mye regn


SØR-AFRIKA – Krüger – kombiner Big 5 med mat og vin i verdensklasseSør-Afrika har alt, fantastisk dyreliv, spennende byer og strender. Elsker du mat og vin er Sør-Afrika absolutt stedet for deg.


Krüger nasjonal park er et av Afrikas mest besøkte safaristeder, men også et av de beste. Her finner du alle Big 5 og stedet er spesielt bra hvis du ønsker å se leoparder, villhunder og neshorn. Det er rikelig med løver og elefanter og du kan til og med se hvite løver hvis du er heldig. Området er lett tilgjengelig med en kort flytur fra Johannesburg og fortsatt er det relativt billig å feriere i Sør-Afrika.


Hvis du ønsker å dra til Krüger så velg et av de private naturreservatene som omkranser selve Krüger parken som Timbavati, Sabi Sand (med noen av Afrikas mest luksuriøse lodger) og Kapama for å nevne noen. I de private områdene er det langt færre besøkende og du har mulighet for å kjøre off-road slik at du kommer tettere på dyrene, en stor fordel.


Skal du på safari i Sør-Afrika så benytt anledningen til å besøke Cape Town og omkringliggende vinland. Få byer er vakrere og mer spennende enn Cape Town. Ønsker du så kan Sør-Afrika lett kombineres med besøk til Mauritius og strendene i Mocambique.


Beste tid å reise til Krügerparken

Du kan besøke Krüger parken hele året. Likevel er det greit å være oppmerksom på følgende

 • Mai-oktober: Beste tiden for safari i Krügerparken

 • Juni-august: Solrikt om dagen men svært kaldt om natten (frost) – husk varme klær!

 • Oktober-januar: Svært varmt og i desember/januar kan det være veldig folksomt

 • November- mars: Til dels kraftig regn, men absolutt bra mot slutten av perioden.


BOTSWANA – Okavangodelta – den ultimate safariIngenting slår safari i Okavangodeltaet i Botswana. Her får du den virkelige eksepsjonelle villmarksopplevelsen med superbt dyreliv, eksklusive små lodger og få turister. Botswana er hjemmet til enorme flokker av elefanter og det er rikelig med løver, leoparder og store sjanser for å se villhunder.


Det er ikke bare dyrelivet som er spektakulær, men også naturen. Okavangodeltaet er verdens største innenlands delta og å ting slår opplevelsen av å gli gjennom sivet i mokoro mens solen går ned.


Botswana lar seg lett kombinere med Sør-Afrika og de enorme Victoriafallene – som anbefales på det sterkeste - et eventyrlig skue.


Den eneste slangen i dette paradiset er kostnaden, Botswana er dyrt! Grunnen er at myndighetene har satset på kvalitet fremfor turistvolum. Det er få camper inne i Okavango deltaet og de er dyre å bygge og å drifte på grunn av infrastrukturen. Som besøkende må du også stort sett fly inn noe som også øker prisen. Men, fortvil ikke, leter du litt, er villig å gi slipp på litt komfort så er det mulig å få en til en tur for de fleste. Viktigste av alt er å dra off-season (februar/mars eller mai/juni) da kan du få betydelig rabatter uten at det går vesentlig utover kvaliteten på dyrelivet.


Beste tid å reise til Okavangodeltaet

Du kan besøke Okavango deltaet hele året. Likevel er det greit å være klar over følgende forhold.

 • · Juli- oktober: Best tid - vannet i deltaet er på sitt høyeste i juli. Da er det kaldt om natten, men dagene er fine

 • · Desember-mars: Den grønne sesongen – det kan forekomme til dels kraftige regnbyger. Dette er tiden hvor du kan se mange dyre-babyer. Det er gode tilbud på lodgene.

 • · Mai-juni: Den hemmelige sesongen - vannet starter å komme inn i deltaet, det er kaldt (frost om natten) men solrikt om dagen. Det er gode tilbud på lodgene.


Da ønsker jeg deg god tur til Afrika!

De vidunderlige Victoriafallene

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page