top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Nyt livet på Engø gård

Oppdatert: 5. mar. 2022Ønsker du å nyte livet i sjarmerende og avslappende omgivelse med god mat, er Engø gård på Tjøme et meget godt valg. Her får du i rikelig monn av engelsk sjarm og stedet er like vakkert til alle årstider. Rommene ligger i de mange husene på tomten. De er store, individuelt innredet og med deilige senger. Ja, et døgn på Engø er bare herlig!

Engå gård er et av Norges mest sjarmerende sted

På Engø kan du finne roen i den store parken, du kan bade i bassenget som ligger i konservatoriet, og om sommeren kan du ta en dukkert i havet rett fra brygga.

Restauranten på Engø ligger på låven og rommene er spredt i de ulike bygningene.

Ønsker du litt mer aktivitet kan du teste tennisbanen, leie sykkel eller spasere en tur. Det er fin tursti rundt Vasser, som ligger 5 minutter kjøretur unna. På Vasser kan du besøke det kjente galleriet Ormelet. Helt på sydspissen av Tjøme finner du Færder nasjonalpark med Verdens Ende med det kjente vippefyret. Så det er nok å ta seg til når du er på Engø!

I konservatoriet finner du et deilig stor svømmebasseng, så husk badetøy!

Engø åpnet som pensjonat i 1924, Pihls Pensjonat. Stedet slik det fremstår i dag ble åpnet i 2000 etter omfattende restaurering og modernisering samtidig som inngripen i det opprinnelige gårdstunet og den gamle bygningsmassen har vært små. Dette er virkelig et unikt sted.

Er været fint er det herlig å nyte Aftenoon Tea med et glass champagne i hagen

Ønsker du å ha et selskap kan du leie det hvite hovedhuset som har to soverom, spisestue, stue og kjøkken.

Engø Gård er stedet for de store feiringene. Her feirer vi min venninnes 60-årsdag!

Blir du sulten når du er på Engø og ønsker litt enklere mat så kan jeg anbefale Jasmine´s Merienda sushi og Asiatiske kjøkken som ligger rett ved Engø Gård. Helt nydelig mat, Sushien her er noe av det bedre vi har spist.

Ønsker du litt sushi når du er på Tjøme så kan jeg anbefale at du stoppe på denne rosa food trucken

Gamle Ormelet - et av østlandets mest spennende galleri

Gamle Ormelet startet som pensjonat på 1880-tallet og i 1991 ble stedet restaurert og omgjort til et av Østlandets mest profilerte kultursentre. Ormelet drives i dag hovedsakelig som galleri med utstillinger på et høyt kunstnerisk nivå. Stedet har også en konsertscene. Ormelet har etter hvert blitt en kjent turistattraksjon.


Verdens Ende - blankskurte svaberg og uendelig utsikt

Fra Verdens Ende har du vidt åsyn utover Skagerak.

Når du er på Tjøme må du ta turen til Verdens Ende med sine blankskurte svaberg og storslagne utsikt mot Skagerak og Færder fyr. Små broer binder alle holmene sammen slik at du kan komme deg helt ut i havgapet. Verdens Ende er et spektakulært skue enten du besøker stedet i fint eller ruskete vær.

Øyene på Verdens Ende bindes sammen av mange små broer.

Skal du besøke Verdens Ende kan du spise på restauranten Verdens Ende Spiseri samtidig som du nyter den enorme utsikten. Ønsker du å ta med egen mat, finner du en grillplass i det gamle akvariet, så dette er et velegnet pickniksted.

Verdens Ende har en flott restaurant med store vinduer ut mot havet

Færder nasjonalpark har et av de rikeste livsmiljøene i landet. Her finnes det sjeldne naturtyper som edelløvskog, kystfuruskog, strandenger, gammel slåttemark og naturbeitemark på øyene, og tareskoger, ålegrasenger, bløtbunnsområder og skjellsandområder i sjøen. Dette er leveområder for et mangfold av planter, dyr og insekter.

Turister har besøkt Verdens Ende økt siden 1930-tallet og Vippefyret er blitt selve symbolet på Tjøme.

Hvasser en koselig fiskerhavn


På Hvasser er Krukehavn sentrum. En hyggelig havn med butikker, kaféer, galleri, restauranter og fiskemottak med utsalg av fiskeriprodukter.

Det er flotte turstier på Hvasser

På Hvasser har det også vært dyrket asparges kommersielt siden 1995 og det er moro å se de store asparges-åkrene, for det er ikke så mange steder i Norge du kan se det. Når du er på Hvasser er det en merket sti rund øya.


Ønsker du å ta din egen båt til Engø er det fult mulig. Om sommeren kan du også bade fra brygga

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page