top of page
  • Forfatterens bildeVibeke

Cotswold – Buckley Manor, en herregård på sitt beste

Oppdatert: 30. nov. 2023


Buckley Manor er en herregård bygget på 13.århundre og ligger i den bitte lille landsbyen Buckley ikke langt fra Broadway. en av de mest kjente landsbyene i Cotswold. Hotellet er med i kjeden Relais & Chateaux. og fikk i 2019 Englands "Best Rural Hotel Award". Herregården har 15 rom.


Vi dro til Cotswold en helg i oktober og bodde èn natt på Buckley Manor før vi dro videre til Chipping Camden. Jeg synes høsten er en fin tid å dra til England. Riktig nok kan været være dårlig, noe en bare må regne med i England, men jeg synes det er så koselig å sitte inne foran peisen i en av de mange hyggelige pubene eller som her, i et herskapshus. Da kan det regne og blåse så mye det vil. Tidlig vår og høsten er for meg den beste tiden i England.

Å bo på Buckland Manor er som å bo i et hjem. Dørene til rommet er ulåst, du får nemlig ikke utlevert nøkkel med mindre du ber om det. Fellesrommene er typisk Engelsk Country Style og her er det hyggelig å sitte både med afternoon tea og sjampanje før middag.


Hotellet ligger i en stor park som er nydelig beplantet og hvor det er flott å sitte ute hvis været er fint. Her er kan du spille croquet, boules og like du å spille tennis er det også mulig.Restauranten

Maten er himmelsk, med gode lokale råvarer som Cotswold har flust av da dette er et rikt jordbruksområde. Det som bokstavelig tok kaka var sconsene med clottet cream - de beste jeg noen gang har smakt! Til middag kan du velge mellom en 7 retters smaksmeny til 80£ eller a la carte som vi valgte denne gangen. Vinkjelleren er også rikholdig som er å forvente på i et herskapshus. Dette er et konservativt sted så herrene blir bedt om å ha jakke på i restauranten, men hvorfor ikke litt stil av og til?Hva kan du gjøre? Spasere!

Cotswold har utallige turstier og fra Buckland Manor er det to flotte alternativer. Du kan spasere til Broadway som tar ca 30 min èn vei eller til Stanton som er litt lengre, ca 45 min.


Vi spaserte til Broadway, men da været var dårlig ble det en biltur til Stanton.Spaserer du til Broadway stikk innom den hyggelige puben Crown&Trumpet og i Stanton har du The Mount Inn som ligger flott til på en høyde med utsikt over Stanton og landskapet rundt.


Broadway, ofte referert til som "Juvelen av Cotswold" er en livlig landsby med små butikker, gallerier, puber og restauranter. Broadway består av en bred gate som de typiske Cotswold husene ligger langs. I Broadway, midt i hovedgaten, finner du det kjente hotellet Lygon Arms.


Stanton er nok en liten Cotswold perle og regnes for en av de mest idylliske Cotswold landsbyene. I Stanton finner du ingen butikker og med sin over 300 år gamle historie er den lite berørt av vår moderne tid men det er mange turister som spaserer rundt for å se på stedet.Skal du ut på tur trenger du skikkelige støvler, det kan være fryktelig leirete og sølete. Buckley Manor har støvler til låns, noen av de kuleste støvlene jeg har sett! Støvlene kan du få kjøpt i Broadway og jeg angrer litt på at jeg ikke gjorde det.Et av de koselige husene i Buckley landsbyen

Konklusjon

Buckley Manor er et sted å unne seg å besøke. Det er dyrt, vi betalte ca 5000 NOK for en natt inkludert frokost, men det er verdt det. Dette er ikke en overnatting, men en opplevelse. Det er imidlertid helt greit å bare bo her en natt som vi gjorde, men sørg da for at du an komme tidlig så du kan nyte hotellet. Vi tok det første flyet fra Oslo en lørdag og var fremme ca kl 13. Etter en god frokost og en tur i regnværet dro vi videre til Chipping Camden neste dag hvor vi overnattet i to netter på et noe billigere sted, men fortsatt veldig bra.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page